Unless

Met het prefix en suffix unless maakt u een conditionele clausule waarmee wordt bepaald of een opdracht of exit-clausule wel of niet moet worden geëvalueerd. De opdracht kan worden beschouwd als een compact alternatief voor een volledige if..end if-opdracht.

Syntaxis:

(Unless condition statement | exitstatement Unless condition )

De statement of de exitstatement wordt alleen uitgevoerd als de condition resulteert in False.

Het prefix unless kan worden gebruikt bij opdrachten die al een of meer andere opdrachten bevatten, inclusief aanvullende prefixen when of unless.

Argumenten
Argument Beschrijving
condition Een logische uitdrukking die resulteert in True of False.
statement Elke Qlik Sense-scriptopdracht behalve besturingsopdrachten.
exitstatement Een exit for-, exit do- of exit sub-clausule of een exit script-opdracht.

Wanneer gebruiken

De Unless-opdracht retourneert een booleaanse waarde. Dit type functie wordt doorgaans gebruikt als een voorwaarde wanneer de gebruiker delen van het script voorwaardelijk wil laden of uitsluiten.

De volgende regels tonen drie voorbeelden van hoe de Unless-functie kan worden gebruikt:

exit script unless A=1;

unless A=1 LOAD * from myfile.csv;

unless A=1 when B=2 drop table Tab1;

Landinstellingen

Tenzij anders aangegeven, wordt in de voorbeelden in dit onderwerp de volgende datumindeling gebruikt: MM/DD/JJJJ. De datumopmaak wordt opgegeven in de opdracht SET DateFormat in uw script voor het laden van gegevens. De standaard datumindeling is mogelijk anders op uw systeem vanwege landinstellingen en andere factoren. U kunt de indelingen in de voorbeelden wijzigen zodat deze aansluiten op uw behoeften. Of u kunt de indelingen in uw load-script wijzigen zodat ze overeenkomen met deze voorbeelden. Ga voor meer informatie naar Regionale instellingen voor apps en scripts aanpassen.

Standaard landinstellingen van de app zijn gebaseerd op het gebruikersprofiel. Deze landinstellingen voor indelingen zijn niet gerelateerd aan de taal die wordt weergegeven in de gebruikersinterface van Qlik Cloud. Qlik Cloud wordt weergegeven in dezelfde taal als de browser die u gebruikt.

Als u een app-ontwikkelaar bent, kunt u de standaardregio instellen voor apps die u maakt. Ga voor meer informatie naar Instellen van uw voorkeur voor regionale instellingen voor het maken van apps en scripts in Qlik Cloud Analyse.

Voorbeeld 1 – Unless-prefix

Voorbeeld 2 – Unless-suffix

Voorbeeld 3 – Meerdere Unless-prefixes