Join

OP DEZE PAGINA

Join

Het prefix join koppelt de uitvoer van een LOAD-instructie aan een bestaande benoemde tabel indien deze is opgegeven en anders aan de laatste gemaakte gegevenstabel.

Syntaxis:

[inner | outer | left | right ]Join [ (tablename ) ]( loadstatement | selectstatement )

De join is een natuurlijke join van alle gemeenschappelijke velden. De instructie join kan worden voorafgegaan door een van de volgende prefixen inner, outer, left of right.

Argumenten:

Argumenten
Argument Beschrijving
tablename De benoemde tabel die moet worden vergeleken met de geladen tabel.
loadstatementof selectstatement De LOAD of SELECT-opdracht voor de geladen tabel.

Voorbeeld:

Join SELECT * from table1;

tab1:

LOAD * from file1.csv;

tab2:

LOAD * from file2.csv;

join (tab1) LOAD * from file3.csv;