Apps verkennen met behulp van conversationele analyses

OP DEZE PAGINA

GERELATEERD LESMATERIAAL

Apps verkennen met behulp van conversationele analyses

Insight Advisor Chat is een chatinterface voor conversationele analyses. Met Insight Advisor Chat kunt u zoeken naar inzichten in alle apps waartoe u toegang hebt.

U kunt Insight Advisor Chat openen door te klikken op Vraag het aan Insights in de cloudhub.

U kunt zoekopdrachten invoeren of op het microfoonpictogram klikken als de browseroptie spraak-naar-tekst in Insight Advisor wordt ondersteund. Insight Advisor Chat retourneert apps die relevante resultaten bevatten. Als u een app selecteert, biedt Insight Advisor Chat een tekstantwoord of een visualisatie. Insight Advisor Chat kan verdere analyses voor uw zoekopdracht voorstellen waarbij verschillende visualisaties worden gemaakt. U kunt ook vervolgvragen stellen, zoals in Germany of for 2019 en Insight Advisor Chat levert nieuwe resultaten.

Wat u kunt zoeken en weergeven vanuit apps, hangt af van de app en van uw machtigingen in de ruimte van die app. Ga voor meer informatie naar Beschikbaarheid van app-inhoud in Insight Advisor Chat.

Opmerking: Als u hulp nodig hebt, voert u help in.

Om beschikbare opties te bekijken en selecteren, klikt u op Apps, Dimensies of Metingen of voert u Apps weergeven, Dimensies weergeven of Metingen weergeven in.Dimensies en Metingen geven corresponderende masteritems van een app weer. Als een app geen masteritems heeft, worden in plaats daarvan dimensie- en metingvelden weergegeven.

Klik op Verder verkennen om de visualisatie te bekijken in Insight Advisor in de bron-app.

Apps moeten zijn ingeschakeld voor inzichten als u wilt dat inzichten verschijnen in Insight Advisor Chat. Voor meer informatie raadpleegt u Apps beschikbaar maken in Insight Advisor Chat.

Natuurlijke taal in zoekopdrachten gebruiken

Zoekopdrachten in natuurlijke taal moeten verwijzen naar veldnamen of synoniemen voor veldnamen in uw gegevensmodel. U kunt beschikbare apps bekijken door Apps weergeven in te voeren. U kunt beschikbare dimensies en metingen bekijken door Dimensies weergeven en Metingen weergeven in te typen. Als u op een dimensie klikt, worden de eerste 10 waarden van die dimensie getoond. Als u op een meting klikt, wordt die meting toegepast.

Zoekopdrachten in natuurlijke taal bieden ondersteuning voor drie soorten filters:

• Tijd: Een tijdseenheid of datum. Bijvoorbeeld: Show me 2019 Sales.
  • Categorie: Een waarde uit een van de dimensies. Bijvoorbeeld: Show me Sales by Product for Sweden.
  • Meting: Een of meerdere waarden van een meting. Bijvoorbeeld: Show me Sales for Sweden by Product under 1K.

U kunt uw zoekopdrachten opstellen voor feiten, vergelijkingen en rangschikkingen. Feiten zijn opdrachten als What are my sales of Show expenses over time for 2019. U kunt vragen om een vergelijking door vs of vergelijken aan uw zoekopdracht toe te voegen. Bijvoorbeeld: Compare sales to expenses over time. U kunt rangschikkingen opvragen door top toe te voegen aan uw zoekopdracht. Bijvoorbeeld: Show me top 10 product by sales for 2020.

Beperkingen

Insight Advisor Chat heeft de volgende beperkingen:

• Insight Advisor Chat biedt ondersteuning voor Engels voor zoekopdrachten in natuurlijke taal.

• Insight Advisor ondersteunt de functionaliteit spraak-naar-tekst van Google Chrome om zoekopdrachten op te geven. Wanneer spraak-naar-tekst voor zoekopdrachten in natuurlijke taal wordt gebruikt, moet de taal van Insights overeenkomen met de taal van uw gegevens.Insight Advisor

Google Chrome-spraak-naar-tekst wordt niet ondersteund voor iOS-apparaten.

• Insight Advisor Chat ondersteunt geen apps die gebruik maken van Section Access.

• Insight Advisor Chat toont apps die zijn ingeschakeld voor chat in de hub uit ruimten waartoe u toegang hebt. U moet in deze ruimten leesrechten hebben voor de apps. Als u de machtigingKan beheren hebt in een beheerde ruimte, maar niet de machtiging Kan weergeven of Kan bijdragen, ziet u apps uit die beheerde ruimte in Insight Advisor Chat, maar kunt u geen visualisaties bekijken.
  • Nieuwe masteritems en woordenlijsten voor bedrijfslogica die aan apps zijn toegevoegd, zijn pas beschikbaar in Insight Advisor Chat nadat de app is geladen.