Gegevens analyseren zonder toegevoegd te zijn aan een Qlik Cloud-tenant

Met Qlik Anonieme toegang kunnen gebruikers buiten een Qlik Cloud-tenant analyses verkennen vanuit Qlik Sense-apps. In dit Help-onderwerp wordt uitgelegd hoe u kunt werken met deze analyse-inhoud wanneer deze met u wordt gedeeld.

Als u inhoud opent via anonieme toegang, is aanmelden niet nodig. Uw sessie duurt 15 minuten. Om de app te blijven gebruiken, kunt u uw browser vernieuwen om nog een sessie van 15 minuten te starten.

Voor meer informatie over anonieme toegang gaat u naar App-inhoud delen met anonieme toegang.

Opmerking over Qlik Cloud Government

Qlik Anonieme toegang-abonnementen zijn niet beschikbaar in Qlik Cloud Government.

Informatie

Dit Help-onderwerp verwijst naar andere Help-onderwerpen die zich richten op het gebruik van Qlik Sense. Sommige functionaliteiten die in deze Help-onderwerpen staat vermeld, is niet beschikbaar tenzij u lid bent van een Qlik Cloud-tenant.

Methoden om toegang te krijgen tot analyses van een Qlik Anonieme toegang-abonnement

Als u geen toegang hebt tot Qlik Cloud, zijn er twee mogelijke manieren waarop inhoud van Qlik Anonieme toegang met u is gedeeld: via een anonieme toegangskoppeling naar een app, of als inhoud die rechtstreeks in een andere webpagina of applicatie is ingesloten.

Apps verkennen via anonieme toegangskoppelingen

Een app kan via een koppeling met u zijn gedeeld. Wanneer u deze koppeling opent, hoeft u niet in te loggen of uw gegevens op te geven en hebt u onmiddellijk toegang tot de analyse-inhoud.

Gegevens analyseren met ingesloten analyses

Mogelijk werkt u met analyse-inhoud van Qlik die direct is ingesloten in een externe webpagina of applicatie. In dit geval kan de analyse de vorm aannemen van één of meer ingesloten werkbladen of het kan bestaan uit individuele visualisaties.

Gebruikersinterface

De gebruikersinterface die u ziet is afhankelijk van of u een serie werkbladen bekijkt of één visualisatie. Als u bijvoorbeeld een koppeling naar een app hebt gekregen, zijn alle onderstaande secties relevant. Voor analyses die zijn ingesloten in externe locaties, kunt u verschillen opmerken tussen de onderstaande secties en uw eigen opties.

Navigeren in de app

De navigatiebalk gebruiken

Met de navigatiebalk bovenin de interface kunt u schakelen tussen verschillende weergaven in de app. Gebruik het vervolgkeuzemenu in de navigatiebalk om te schakelen tussen de verschillende weergaven:

• Overzicht: krijg een overzicht op hoog niveau van de inhoud van apps die voor u beschikbaar zijn. De tabbladen Werkbladen en Bladwijzers zijn beschikbaar. Klik op een werkblad om het te openen en klik op bladwijzers om vooraf gedefinieerde gegevensfilters in de hele app toe te passen. Zoek naar inhoud met behulp van de zoekbalk.

App-overzicht

• Werkbladen: hier kunt u je analyses verkennen in de vorm van werkbladen. Klik op Pijl-links en Pijl-rechts om tussen werkbladen te wisselen, of gebruik het uitvouwbare Bedrijfsmiddelenvenster.

Analysemodus in de werkbladweergave

Gebied met de app-details

Klik in de navigatiebalk bovenin de interface op de app-naam of op het pictogram om het gebied met app-details uit te vouwen. U kunt ook klikken op Drie puntjes-menu en vervolgens op Details tonen.

In dit gebied kunt u meer informatie over de app bekijken, zoals wanneer de gegevens voor het laatst geladen zijn.

Touchscreenmodus

U kunt aanraakondersteuning in- en uitschakelen. Klik op Drie puntjes-menu in de navigatiebalk bovenin de interface en gebruik vervolgens de wisselknop voor Navigatie Touchscreenmodus.

Werkbladen verkennen

Een werkblad is een verzameling visualisaties die zijn gerangschikt om u te helpen bij het analyseren en verkennen van gegevens. Selecties worden globaal toegepast in alle app-werkbladen. Dit betekent dat wanneer u een selectie maakt en van werkblad wisselt, de selectie toegepast blijft voor alle andere werkbladen.

Bedrijfsmiddelenvenster

Klik op Bedrijfsmiddelen om een beknopt bedrijfsmiddelenvenster uit te vouwen, waar u het volgende kunt selecteren:

• Werkbladen: navigeer naar andere werkbladen en krijg toegang tot meer opties voor elk werkblad.

• Bladwijzers: bekijk alle bladwijzers, en pas ze toe om de analyses te verkennen met de vooraf geconfigureerde selecties. Zie Bladwijzers toevoegen aan selecties voor meer informatie over bladwijzers.

Bedrijfsmiddelenvenster in analysemodus

Werkbladen downloaden

U kunt werkbladen downloaden als PDF door een van de volgende dingen te doen:

• Klik op Drie puntjes-menu in de navigatiebalk boven in de interface en klik vervolgens op Downloaden als PDF.

• Vouw Bedrijfsmiddelen uit, ga naar Werkbladen en klik op Drie puntjes-menu naast een werkblad. Klik vervolgens op Werkblad downloaden als PDF

De analyses verkennen met selecties

Selecties vormen een basis van interactieve analyse in Qlik Sense. Pas selecties toe om de gegevens binnen de analyse-inhoud te filteren. Door selecties te maken, kunt u inzichten ontdekken over specifieke subsets van de gegevens en vergelijkende analyses uitvoeren.

Zie Verkennen met selecties en bijbehorende onderwerpen voor de volledige details.

De selectiebalk toont u de selecties die u op dat moment hebt gemaakt en u kunt deze beheren.

Selectiebalk met drie selecties, waarvan één vergrendeld is.

U kunt selecties maken door:

Overige acties voor selecties zijn onder andere:

• Klik op een geselecteerd veld in de selectiebalk. Hiermee kunt u zoeken in bestaande selecties, ze vergrendelen of ontgrendelen en ze verder aanpassen.

• Klik in de selectiebalk op Verwijderen om een selectie te verwijderen. Wis alle selecties door te klikken op het pictogram Selecties wissen.

• Stap vooruit en terug in uw selecties door te klikken op Stap terug in selecties en Stap vooruit in selecties.

Werken met visualisaties

Visualisaties zijn interactief en u kunt selecties maken om de gegevens te filteren. Zie: De analyses verkennen met selecties.

Daarnaast kunt u met de rechtermuisknop op de visualisatie klikken of het contextmenu Drie puntjes-menu gebruiken om andere acties uit te voeren, waaronder:

• Uitvouwen Volledig scherm: Download de visualisatie in verschillende indelingen, zoals een afbeelding, PDF of een gegevensbestand.

• Pictogram Informatie Details tonen: bekijk de velden en masteritems die onderdeel uitmaken van de visualisatie. U kunt de afhankelijkheden tonen om te zien uit welke velden en hun bronnen ze bestaan.

Details voor visualisaties weergeven

• Besturingselementen Verkenningsmenu: Wijzig bepaalde visualisatie-eigenschappen zonder selecties te maken of het werkblad te bewerken. Zie: Visuele verkenning

• Tabel Gegevens weergeven: De gegevens van een visualisatie weergeven in een tabel.

• Downloaden Downloaden: Download de visualisatie in verschillende indelingen, zoals een afbeelding, PDF of een gegevensbestand.

Visualisaties downloaden

Aanvullende bronnen

Voor meer hulp bij het gebruik van Qlik Sense, zijn er veel aanvullende bronnen beschikbaar: