Analyses verkennen met Insight Advisor

OP DEZE PAGINA

Analyses verkennen met Insight Advisor

Verken app-gegevens door middel van op zoekopdrachten gebaseerde analyses en maak analyses met geselecteerde analysetypen. U kunt Insight Advisor gebruiken om zowel visualisaties in een app te verkennen als nieuwe analyses van visualisaties te maken op basis van uw zoekopdrachten.

Tijdens het verkennen en analyseren van gegevens in app-visualisaties, vindt u mogelijk niet waarnaar u op zoek bent. U weet misschien op welke vraag u een antwoord zoekt of welke analyse u wilt bekijken, maar niet hoe u deze tot stand kunt brengen.

Insight Advisor helpt u bij het maken van analyses. U kunt in Insight Advisor analyses maken door het gewenste analysetype en de velden te kiezen. Insight Advisor maakt vervolgens diagrammen op basis van uw selecties. Insight Advisor biedt ook een op zoekopdrachten gebaseerde interface als u wilt dat app-gegevens visualisaties retourneert op basis van uw vraag.

Insight Advisor

Insight Advisor toont opties voor Insight Advisor Zoeken en Insight Advisor Analysetypen

Insight Advisor is beschikbaar in de werkbladweergave van een app als u op Insight Advisor klikt.

Apps analyseren met Insight Advisor

Hoe en waar u Insight Advisor in een app kunt gebruiken is afhankelijk van uw licentie, het type ruimte waarin de app zich bevindt en uw machtigingen in die ruimte.

Als u een analyselicentie hebt, kunt u Insight Advisor gebruiken maar geen gegenereerde diagrammen aan werkbladen toevoegen. U kunt wel diagrammen controleren die u in Insight Advisor vanuit de hub hebt gemaakt.

Als u een professionele licentie hebt, kunt u diagrammen die u in werkbladen maakt toevoegen aan apps (afhankelijk van de machtigingen voor de ruimte in de app waarin u analyses uitvoert). U kunt ook diagrammen controleren die u in Insight Advisor vanuit de hub hebt gemaakt.

Welke gegevensassets u kunt gebruiken in Insight Advisor is afhankelijk van de vraag of de app bedrijfslogica gebruikt om zijn logische model te definiëren en van uw ruimtemachtiging. Als u de machtiging Kan weergeven hebt, kunt u alleen masteritems bekijken, tenzij de app het logische model definieert met behulp van bedrijfslogica.

Informatie

Gebruikers met de machtiging Kan weergeven kunnen alleen masteritems bekijken, tenzij de app het logische model definieert met behulp van bedrijfslogica.

Ga voor meer informatie over het gebruik van Insight Advisor naar Visualisaties maken met Insight Advisor.