Opmerkingen beheren

U kunt als tenantbeheerder opmerkingen in de tenant inschakelen of uitschakelen. Opmerkingen zijn standaard ingeschakeld.

Zie Inzichten vastleggen en delen met behulp van opmerkingen voor informatie over het maken van notities.

De tenantbeheerder kan alle opmerkingen in de tenant zien door Catalogus te selecteren in de navigatiebalk en vervolgens Opmerkingen te selecteren in het filter Typen. De tenantbeheerder kan alleen de inhoud van een opmerking bekijken als hij lid is van de ruimte waarin de opmerking is gemaakt.

Gegevensbeveiliging

Auteurs van opmerkingen kunnen een momentopname aan een opmerking toevoegen van alle gegevens waartoe zij toegang hebben. Dit geldt ook voor gevoelige gegevens die niet toegankelijk zijn voor andere gebruikers op basis van regels van Section Access. Als de opmerking zich in een gedeelde of beheerde ruimte bevindt, kunnen alle leden in de groep met toegang tot de opmerking de momentopnamen in de opmerking bekijken. Auteurs van opmerkingen moeten er bij het delen van gegevens rekening mee houden dat andere gebruikers deze gegevens mogelijk niet mogen zien.

WaarschuwingEen gebruiker heeft mogelijk toegang tot de zichtbaarheid van alle andere gebruikers binnen dezelfde tenant - dergelijke zichtbaarheid omvat (maar is niet beperkt tot): gebruikersnamen, e-mailadressen en de houder van de gebruiker, wat een unieke tekenreeks is die wordt gebruikt om de gebruiker te identitificeren die is geleverd aan Qlik Cloud door de geconfigureerde identiteitsprovider.

Opmerkingen in- of uitschakelen

Opmerkingen zijn standaard ingeschakeld. U kunt opmerkingen in- of uitschakelen in de Beheerconsole op de pagina Instellingen onder Functiebeheer.