Gebruikersbronnen beheren

Tenant- en analysebeheerders zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gebruikersbronnen van de Analytics-service.

• Apps beheren

Apps worden gebruikt voor het visualiseren en analyseren van gegevens. Beheerders kunnen app-eigenschappen aanpassen, inclusief eigendom en ruimte, apps verwijderen en laadschema's voor app-gegevens beheren.

• Scripts beheren

Scripts worden gebruikt om gegevens te laden, transformeren en exporteren om ze te gebruiken in apps. Beheerders kunnen scripteigenschappen aanpassen, inclusief eigendom en ruimte, scripts verwijderen en laadschema's voor scriptgegevens beheren.

• Gegevensverbindingen beheren

Beheerders kunnen de ruimte of eigenaar van gegevensverbindingen in de tenant wijzigen.

• Waarschuwingen beheren

Waarschuwingen worden gebruikt voor het bewaken van gegevens en het detecteren van uitschieters en afwijkingen. Beheerders kunnen de functionaliteit voor waarschuwingen in- en uitschakelen. Ze kunnen ook individuele waarschuwingen in- en uitschakelen.

Deze functionaliteit is niet beschikbaar in Qlik Sense Business of Qlik Cloud Analyse Standaard.

• Rapportabonnementen beheren

Beheer gebruikersabonnementen op rapporten.

• Thema's beheren

Thema's worden gebruikt voor het vormgeven van apps door het wijzigen van de kleuren, het toevoegen van afbeeldingen en achtergronden en het kiezen van lettertypen. Beheerders kunnen alle thema's beheren en thema's uploaden naar het systeem.

• Systeemgebeurtenissen controleren

Op de pagina Gebeurtenissen in de Beheerconsole worden alle systeemgebeurtenissen geregistreerd. U vindt hier ook gedetailleerde informatie over elke gebeurtenis.