Identiteitsproviders

Een identiteitsprovider (IdP) beheert identiteitsinformatie voor gebruikers en levert autorisatieservices. U hebt de mogelijkheid om een al bestaande IdP te gebruiken wanneer u uw nieuwe implementatie configureert. U kunt er ook voor kiezen Qlik Account te gebruiken. Elke IdP-leverancier die voldoet aan de OpenID Connect- of SAML-standaard wordt ondersteund.

Om het gebruik van uw eigen IdP mogelijk te maken, bevat uw licentie IdP. Met deze licentie is er een Identiteitsprovider-venster in de Beheerconsole. Als u geen IdP hebt, kunt u ook de uitnodigingsoptie in de sectie Gebruikers in de Beheerconsole gebruiken.

Informatie

Deze functionaliteit is niet beschikbaar in Qlik Sense Business.

InformatieUw abonnement bevat slechts een van de opties om gebruikers toe te voegen, of u dit nu via een IdP doet of door e-mailuitnodigingen te sturen. Als u echter van het uitnodigen van gebruikers overstapt naar configuratie via een identiteitsprovider, blijft de uitnodigingsoptie beschikbaar totdat de identiteitsprovider is geactiveerd.

In Qlik Cloud richt Qlik automatisch een standaard identiteitsprovider (IdP) in met de naam Qlik Account om de start met het platform gemakkelijker te maken (niet beschikbaar voor Qlik Cloud Government). Qlik Account is een door Qlik aangeboden authenticatiemechanisme om toegang te krijgen tot eigenschappen binnen domeinen van qlik.com en qlikcloud.com. Met het e-mailadres waarop u de welkomstmail van Qlik Cloud hebt ontvangen, ook wel bekend als de eigenaar van het serviceaccount, is lid van de Qlik AccountIdP, en gemaakt voor Qlik Cloud-tenants via My Qlik, kunt u zich onmiddellijk aanmelden in de tenant nadat deze is gemaakt.

U kunt er ook voor kiezen om uw eigen IdP te gebruiken voor een implementatie van Qlik Cloud. Elke Qlik Cloud-tenant biedt ondersteuning voor één interactieve IdP zoals Qlik Account, Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD), OKTA, Auth0, of een andere IdP die compatibel is met OpenID Connect (OIDC) of SAML. Als u uw eigen interactieve IdP implementeert, vervangt deze de Qlik Account-aanmelding met die van uw gekozen IdP.

Qlik Sense Mobile SaaS en identiteitproviders

Als uw Qlik Cloud-gebruikers Qlik Sense Mobile SaaS gebruiken, moet u een van de volgende identiteitsproviders gebruiken. Leveranciers van identiteitsproviders die niet worden vermeld, ondersteunen mogelijk Qlik Sense Mobile SaaS-connectiviteit.

• Okta

• Auth0

• Salesforce

• Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD)

• Google Identity (algemene integratie)

• OneLogin (algemene integratie)

• Qlik Account (niet beschikbaar met Qlik Cloud Government)

InformatieEen Okta-configuratie ondersteunt Qlik Sense Mobile SaaS-connectiviteit, maar mogelijk moeten gebruikers zich herhaaldelijk opnieuw aanmelden. De beheerder van de identiteitsprovider kan dit oplossen door de instelling Refresh Token van de applicatie in te schakelen.
InformatieEen Salesforce-configuratie ondersteunt Qlik Sense Mobile SaaS-connectiviteit alleen als de identiteitsprovider offline toegang heeft ingeschakeld, wat standaard uitgeschakeld is. Als u offline toegang niet inschakelt, zien Qlik Sense Mobile SaaS-gebruikers een foutbericht met tekst die overeenkomt met "ongeldig of niet-beschikbaar offline-toegangsbereik".