De Beheerconsole gebruiken

U beheert uw Qlik Cloud-tenant in Beheerconsole. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikers toevoegen, ruimten en apps beheren, systeembeveiliging beheren en functie-instellingen configureren.

Alleen gebruikers met een beheerdersrol (tenantbeheerder, analysebeheerder of gegevensbeheerder) hebben toegang tot de Beheerconsole. U moet een tenantbeheerder zijn om toegang te krijgen tot bepaalde secties, zoals gebruikersbeheer en systeembeveiliging.

De Beheerconsole openen

Als u de Beheerconsole wilt openen, gaat u naar het startmenu Startmenu van Qlik Sense SaaS. en selecteert u vervolgens Beheerconsole. U kunt ook /console toevoegen aan uw tenantadres: https://<uw tenantadres>/console.

U begint op de pagina Start waar u een overzicht ziet van het resourceverbruik in de tenant. U kunt het verbruik van verschillende resources bekijken zoals gegevenscapcapaciteit, gegenereerde rapporten of uitvoeringen van automatiseringen. Op de pagina Start worden ook de mogelijkheden en de functies van de tenant weergegeven. Ga voor meer informatie naar Resourceverbruik monitoren.

Gebruikers beheren

Selecteer Gebruikers in de Beheerconsole om een lijst weer te geven van alle gebruikers in uw tenant en om de gebruikersmachtigingen te beheren. Ga voor meer informatie naar Gebruikers beheren - Gebruikersgebaseerde abonnementen.

U kunt nieuwe gebruikers toevoegen vanuit Gebruikers of met een identiteitsprovider. Een identiteitsprovider (IdP) beheert identiteitsinformatie voor gebruikers en levert autorisatieservices. U configureert identiteitsproviders bij Identiteitsprovider. Ga voor meer informatie naar Identiteitsproviders.

Ruimten beheren

Selecteer Ruimten in de Beheerconsole om informatie te bekijken over de ruimten die zijn gemaakt in de tenant. Hier kunt u ook nieuwe ruimten maken. Ga voor meer informatie naar Ruimten beheren.

Gebruikersbronnen beheren

U kunt door gebruikers gemaakte inhoud, zoals apps, scripts, gegevensverbindingen, automatiseringen, etc. bekijken en beheren via de Beheerconsole. Ga voor meer informatie naar Gebruikersbronnen beheren.

Systeembeveiliging beheren

U kunt de systeembeveiliging configureren in de Beheerconsole.

API-sleutels: Genereer API-sleutels voor verificatie van gebruikers, ontwikkelaars of het aanroepen van programma's naar een API. Ga voor meer informatie naar API -sleutels beheren.

Content Security Policy: Beheer Content Security Policies. Het Content Security Policy biedt een extra beveiligingslaag die helpt bepaalde typen aanvallen, waaronder Cross Site Scripting (XSS) en aanvallen met gegevensinjectie, te detecteren en te mitigeren. Ga voor meer informatie naar Content Security Policy beheren.

OAuth: Maak en beheer OAuth-clients. OAuth is een standaard beveiligingsprotocol waarmee toepassingen van derden toegang kunnen krijgen tot API-bronnen zonder de referenties van de eindgebruiker bekend te maken. Ga voor meer informatie naar OAuth-clients maken en beheren.

Qlik-uitbreidingen beheren

U kunt uw Qlik Cloud-omgeving uitbreiden met behulp van uitbreidingen en webhooks.

Uitbreidingen: Beheer uitbreidingen in de tenant en upload nieuwe uitbreidingen. Ga voor meer informatie naar Uitbreidingen beheren.

Via het internet: Maak webintegraties om oorsprongen toe te voegen die in een allowlist zijn opgenomen voor toegang tot de tenant. De webintegratie met de acceptatielijst is verbonden met een id die bijvoorbeeld wordt gebruikt in een mashup die aan het verbinden is met uw tenant. Ga voor meer informatie naar Webintegraties beheren.

Webhooks: Maak en beheer webhooks. U kunt ook webhooks maken via de Application Automation-interface. Ga voor meer informatie naar Webhooks.

Systeemaanpassingen en functie-instellingen beheren

Schakel functies in en pas uw Qlik Cloud-omgeving aan vanuit de Beheerconsole.

Algemene koppelingen: Maak algemene koppelingen om on-premises apps beschikbaar te maken in de cloud. Ga voor meer informatie naar Algemene koppelingen beheren.

Instellingen: Configureer de tenantalias en e-mailserver, schakel functies in de tenant in of uit en configureer functie-instellingen. Ga voor meer informatie naar:

Gegevensgateways beheren

Beheer Qlik-gegevensgateways in Gegevensgateways in de Beheerconsole. Gegevensgateways bieden een veilige manier om gegevens achter een firewall te openen of te verplaatsen voor gebruik in Qlik Cloud. Ga voor meer informatie naar Gegevensgateways.