De Beheerconsole gebruiken

OP DEZE PAGINA

De Beheerconsole gebruiken

De Beheerconsole wordt gebruikt voor het beheren van abonnementen, toewijzing van gebruikers, beheren van ruimten, thema's en uitbreidingen in Saas-versies van Qlik Sense. De Beheerconsole moet niet worden verward met de Qlik Management Console (QMC), die wordt gebruikt voor het beheer van Qlik Sense Enterprise on Windows. Alleen gebruikers met een beheerdersrol (tenantbeheerder, analysebeheerder of gegevensbeheerder) hebben toegang tot de Beheerconsole.

De gebruikersinterface van de Beheerconsole bestaat uit vier conceptuele secties, die elk een paar verschillende pagina's bevatten.

Beheer

In deze sectie kunt u gebruikers, waarschuwingen, abonnementen, licenties, ruimten, planningen, gebeurtenissen en koppelingen beheren.

Inhoud

In deze sectie kunt u aangepaste inhoud, zoals apps, automatiseringen, algemene koppelingen, thema's en uitbreidingen beheren.

Integratie

In deze sectie kunt u veiligheidsaspecten voor integratie beheren.

Configuratie

In deze sectie kunt u functie-instellingen inschakelen en identiteitsproviders configureren.

De Beheerconsole openen

Klik op Qlik Sense SaaS launcher menu. en selecteer Beheerconsole.

U kunt de Beheerconsole ook openen door /console toe te voegen aan uw tenantadres. Bijvoorbeeld: https://<uw tenantadres>/console.