Gebruikersbeheer

SaaS editions of Qlik Sense biedt verschillende methoden om de gebruikers te organiseren die u aan de tenant toevoegt. Nadat u gebruikers hebt toegevoegd aan de tenant, kunt u ze sorteren in groepen. Bijvoorbeeld of ze app-gebruikers zijn of dat ze inhoud in de tenant moeten kunnen maken. U doet dit met behulp van gebruikerstoewijzingen. U kunt op taken gebaseerde rollen aan gebruikers toewijzen zodat bepaalde gebruikers specifieke machtigingen in de tenant hebben. U doet dit met behulp van gebruikersrollen. In deze sectie worden de verschillende methoden beschreven waarop u gebruikers in uw tenant kunt organiseren en beheren.

In het onderstaande diagram vindt u de stappen voor het toevoegen van gebruikers aan de tenant en het toewijzen van rollen.

Opmerking: Nadat u gebruikers aan de tenant hebt toegevoegd, is er geen specifieke volgorde die u moet volgen. U kunt de gebruikerstoewijzigingen en gebruikersrollen op elk moment wijzigen.

User management workflow