Systeembeveiliging

Met Qlik Cloud kunt u uw systeembeveiliging aanpassen en uitbreiden met:

• Inhoudbeveiligingsbeleid
  • Meervoudige verificatie (MFA)

• API-sleutels

Qlik Cloud maakt gebruik van de Content Security Policy (CSP) Level 2. Dit biedt een extra beveiligingslaag die helpt bepaalde typen aanvallen, waaronder Cross Site Scripting (XSS) en aanvallen met gegevensinjectie, te detecteren en te verminderen. Qlik Sense Enterprise in laat CSP-tenantbeheerders bronnen beheren als een extensie of een thema voor een bepaalde pagina mag worden geladen. Enkele uitzonderingen daargelaten omvat beleid meestal het specificeren van server-oorsprongen en scripteindpunten.

MFA is beschikbaar voor verbeterde toegang tot My Qlik. MFA biedt een extra beveiligingslaag voor toegang tot Qlik Cloud. Serviceaccounteigenaren (SAO's) en tenant-beheerders die Qlik Account gebruiken als hun identiteitsprovider, hoeven MFA niet te configureren. Alle gebruikers die Qlik Account gebruiken, hebben nog steeds de optie om MFA van hun identiteit te configureren. Gezien de gevoeligheid van de informatie waar ze toegang toe hebben, wordt dringend aangeraden dat de serviceaccounteigenaren en tenantbeheerders MFA configureren. Voor extra beveiliging kan MFA worden geconfigureerd tijdens het aankopen van een abonnement of op enig moment daarna.

Een API-sleutel is een unieke ID die wordt gebruikt voor verificatie van een gebruiker, ontwikkelaar of een aanroepend programma van een API. API-sleutels worden vaak gebruikt om het gebruik van de interface bij te houden en te beheren en misbruik van de API te voorkomen. De API-sleutels zijn in de Beheerconsole standaard uitgeschakeld. Een tenantbeheerder kan API-sleutels intrekken en de instellingen van API-sleutels bewerken.