Licentie voor uw implementatie aanvragen

Als u een nieuw abonnement koopt voor Qlik Cloud, wordt de licentiesleutel automatisch ingesteld tijdens de onboarding. Als u uw licentiesleutel moet bijwerken, neemt u contact op met Qlik Support.

De gebruiker die de tenant voor de eerste keer invoert, wordt de tenantbeheerder en eigenaar van het account. De tenantbeheerder kan de rol van tenantbeheerder aan andere gebruikers toewijzen. Er is minstens één tenantbeheerder nodig. Om te voorkomen dat de laatste tenantbeheerder per ongeluk wordt verwijderd, kunt u de rol van tenantbeheerder niet bij uzelf verwijderen. Alleen tenantbeheerders kunnen de licentiesleutel bijwerken.

De tenant heeft een licentie voor gebruikers die zijn geautoriseerd via uw persoonlijke IdP, die kan worden ingesteld in de Beheerconsole.

InformatieAls de accounteigenaar is verwijderd als tenantbeheerder, verliest u mogelijk de optie om de configuratie van de identiteitsprovider in Qlik Cloud te repareren of te wijzigen. Als de identiteitsprovider (IdP) die in een tenant wordt gebruikt niet meer functioneel is en moet worden aangepast, is het noodzakelijk dat de oorspronkelijke eigenaar van het tenantaccount toegang heeft tot de Beheerconsole via de herstel-URL. Dit lukt niet als de gebruiker geen beheerder meer is. Voor meer informatie raadpleegt u Bekende beperking in Qlik Cloud Services: De eigenaar van een account mag niet worden verwijderd als tenantbeheerder.