mixmatch - skript- och diagramfunktion

Funktionen mixmatch jämför den första parametern med alla de följande och returnerar den numeriska platsen för uttryck som matchar. Jämförelsen är inte skiftlägeskänslig och är okänslig för de japanska teckensystemen hiragana och katakana.

Syntax:

mixmatch( str, expr1 [ , expr2,...exprN ])

Om du istället vill använda skiftlägeskänslig jämförelse använder du funktionen match. Om du vill använda ej skiftlägeskänslig jämförelse och jokertecken använder du funktionen wildmatch.

Vissa exempel i det här ämnet använder inline-laddningar. Inline-laddningar

Exempel – Laddningsskript som använder mixmatch

Exempel – Diagramuttryck som använder mixmatch