Gegevens selecteren en laden via een Meta (Amazon Bedrock) verbinding

Nadat u een verbinding hebt gemaakt, kunt u gegevens selecteren en die in een Qlik Senseapp of script van laden. U kunt gegevens laden in de Editor voor het laden van gegevens of in Scripteditor.

In de Editor voor laden van gegevens en de Scripteditor wordt basiscommunicatie met een analyseverbinding geformuleerd als een script dat ten minste bestaat uit de volgende componenten:

• Tabel (Residente tabel) die het aanvraagveld (Gegevensveld) bevat dat u wilt verzenden naar AI21 Labs.

• Een LOAD-instructie voor AI21 Labs, die communiceert met AI21 Labs via uw verbinding.

In een geavanceerde installatie, kunnen het aanvraagveld en het koppelingsveld technisch gezien in een tabel met andere velden worden gedefinieerd. Het aanvraagveld en het koppelingsveld moeten echter in dezelfde invoertabel aanwezig zijn. Als u namelijk deze velden koppelt aan velden in uw gegevensmodel, worden er voor elke veldwaarde reacties gegenereerd.

Prompt engineering

Bij het schrijven van de aanvragen die u verzendt naar een generatief AI‑model (ook wel prompts genoemd), volgt u de richtlijnen voor het platform waarmee u werkt. Voor informatie over prompt engineering en richtlijnen voor het vormgeven van uw prompts voor Amazon Bedrock-connectoren, raadpleegt u Richtlijnen prompt engineering.

U kunt werken met de Meta (Amazon Bedrock)-connector met behulp van standaardzinnen of tekstopmaak. U hoeft voor of na het prompt geen speciale trefwoorden of tekenreeksen te plaatsen Zie: Voorbeeld.

De tabel met gegevens maken die naar Meta (Amazon Bedrock) wordt verzonden

Er moet eerst een tabel worden geladen met de gegevens die u als aanvraag naar het model verzendt. Deze tabel moet één kolom gegevens bevatten waarbij elke cel tekst vertegenwoordigd die door het model moet worden voltooid. Er kan een tweede aanvullend veld voor het koppelingsveld aanwezig zijn, maar dit veld moet overeenkomen met de veldnaam die is opgegeven in de configuratie. Dit is een speciaal veld dat niet naar Meta wordt verzonden, maar bij de responsen wordt bijgevoegd om de gebruiksgegevens in het gegevensmodel te integreren.

Overwegingen voor de aanvraag van gegevensvolumes

Als u gegevens laadt, wordt elk rij in het aanvraagveld naar Meta verzonden. Voordat u werkt met een extern platform, moet u weten hoe het aantal aanvragen, de hoeveelheid gegevens binnen uw aanvragen en uw connectorconfiguratie van invloed zijn op uw financiële overeenkomst en factureringsovereenkomsten met de derde partij. Een veelvuldiger gebruik van het externe platform kan leiden tot hogere kosten.

De LOAD-instructie voor Meta maken

U moet ook een LOAD-instructie maken met gebruik van SSE-syntaxis om te communiceren met Meta. Dit onderdeel van het script verwijst naar uw Meta (Amazon Bedrock)-verbinding en geeft de namen van de tabellen en velden aan die u gebruikt om de aanvraaggegevens te verzenden (zie bovenstaande sectie). Hiermee wordt een afzonderlijke tabel geladen met de responsen van het model voor elke rij in de aanvraag samen met andere gegevens.

Om dit deel van het script te genereren, kunt u de wizard Gegevens selecteren gebruiken voor de verbinding die u gebruikt. Hiermee wordt een sjabloonscript gegenereerd met de namen van de eigenschappen die u hebt opgegeven.

Zoek de verbinding die u gebruikt in het venster Gegevensbronnen van de Editor voor laden van gegevens of Scripteditor en klik op Gegevens selecteren. Hiermee wordt de wizard Gegevens selecteren geopend.

Als u de wizard Gegevens selecteren gebruikt, moet u twee eigenschappen opgeven:

• De naam van de residente tabel. Dit is de tabel met de aanvraag die naar Meta wordt verzonden.

• De naam van het gegevensveld. Dit is het veld met de aanvraaggegevens die naar Meta worden verzonden.

U kunt deze informatie desgewenst ook handmatig opgeven in de scripteditor zonder de wizard te gebruiken.

Als u klikt op Script invoegen wordt de nieuwe tabel toegevoegd aan het load-script. U kunt nu de gegevens laden, het resulterende gegevensmodel controleren en de gegevens gebruiken om analytische inhoud in uw app te maken.

Voorbeeld

Het volgende load-script verzoekt drie completions van Meta.

Dit is als volgt ingesteld:

• De residente tabel is QuestionsTable.

• Het gegevensveld met de prompts is Question.

• Het koppelingsveld is Question_ID.

• De load-instructie van Meta is aanwezig in de tabel Meta.

QuestionsTable: Load * Inline [ Question_ID,Question 1,"show me general ways to help boost a company's sales" 2,"what are the core concepts in accounting?" 3,"how large is the sun?" ]; [Meta]: LOAD [generation], [prompt_token_count], [generation_token_count], [stop_reason], [RowId] EXTENSION endpoints.ScriptEval('{"RequestType":"endpoint", "endpoint":{"connectionname":"Meta_(Amazon_Bedrock)"}}', QuestionsTable{Question_Id,Question});