Tillgänglighet för Qlik-chattbot-appen i Microsoft Teams

Qlik-chattboten finns tillgänglig som app i Microsoft Teams. Med den här appen kan Qlik Cloud-användarna interagera med sitt analysinnehåll med hjälp av konversationsanalys. Tillgängligheten för Qlikchattbot-appen i en Microsoft Teams-arbetsyta kan bero på hur Microsoft 365-klientorganisationen är konfigurerad och administrerad.

Qlik-chattbot-appen görs tillgänglig i en Microsoft Teams-arbetsyta när Microsoft 365-klientorganisationsadministratören godkänner och/eller installerar den. Det finns många olika sätt som organisationer kan konfigurera sin Microsoft 365-klientorganisation, och dessa konfigurationer påverkar hur externa appar görs tillgängliga och vem som kan komma åt dem.

Till exempel kan varje användare behöva lägga till Qlik-chattbot-appen för sitt eget konto efter att den har installerats eller godkänts av administratören. I andra fall kan appen läggas till automatiskt för vissa eller alla användare i Microsoft 365-klientorganisationen. Hur Qlik-appen läggs till beror med andra ord på Microsoft 365-konfigurationen. Se Microsoft 365-dokumentation Försök med en sökning, som aktivera chattbot-app.

QlikNär chattbot-appen har lagts till i en användares miljö och de ytterligare kraven har uppfyllts kan användaren börja interagera med Qlik Cloud-data i Microsoft Teams-chattar. För ytterligare information om installation, se följande resurser: