Beschikbaarheid van de Qlik-chatbotapp in Microsoft Teams

De Qlik-chatbot is beschikbaar als een app in Microsoft Teams. Met deze app kunnen Qlik Cloud-gebruikers conversationele analyses toepassen op hun analytische inhoud. De beschikbaarheid van de Qlik-chatbotapp in een Microsoft Teams-werkruimte is mogelijk afhankelijk van de wijze waarop de Microsoft Outlook 365-tenant is geconfigureerd en beheerd.

De Qlik-chatbotapp wordt ter beschikking gesteld in een Microsoft Teams-werkruimte als de Microsoft Outlook 365-tenantbeheerder de chatbotapp goedkeurt en/of installeert. Organisaties kunnen hun Microsoft Outlook 365-tenant op veel verschillende manieren configureren en deze configuraties beïnvloeden hoe externe apps beschikbaar worden gemaakt en wie er toegang toe heeft.

Zo is het mogelijk dat elke gebruiker de Qlik-chatbotapp aan zijn eigen account moet toevoegen nadat deze door hun beheerder is geïnstalleerd of goedgekeurd. In andere gevallen wordt de app mogelijk automatisch toegevoegd voor sommige of alle gebruikers van de Microsoft Outlook 365-tenant. In andere woorden: de manier waarop de Qlik-app wordt toegevoegd, hangt af van de Microsoft Outlook 365-configuratie. Raadpleeg hiervoor de Microsoft Outlook 365-documentatie. Voer een zoekopdracht uit zoals chatbotapp inschakelen.

Nadat de Qlik-chatbotapp is toegevoegd aan de omgeving van de gebruiker en de aanvullende vereisten zijn uitgevoerd, kan de gebruiker werken met de Qlik Cloud-gegevens in Microsoft Teams-diagrammen. Raadpleeg de volgende hulpbronnen voor meer informatie over de installatie: