Algemene koppelingen beheren

Als tenantbeheerder of analysebeheerder kunt u vanuit de hub of de Beheerconsole algemene koppelingen maken en bewerken.

Zie Koppelingen toevoegen voor algemene koppelingen in de hub. In de volgende procedures wordt beschreven hoe u algemene koppelingen in de Beheerconsole kunt maken, bewerken en verwijderen. U kunt een enkele koppeling maken of een CSV-bestand met een of meer koppelingen uploaden.

Informatie

Qlik Cloud biedt alleen ondersteuning voor UTF-8-codering voor CSV-bestanden met algemene koppelingen.

In de Beheerconsole worden algemene koppelingen beheerd op de pagina Algemene koppelingen.

Overzicht algemene koppelingen

Algemene koppelingen zijn een gemakkelijke manier om externe bronnen beschikbaar te stellen in de cloud. Als u bijvoorbeeld een multi-cloudimplementatie hebt met QlikView 12 of Qlik Sense Enterprise on Windows gecombineerd met Qlik Cloud, kunt u algemene koppelingen gebruiken om on-premise apps beschikbaar te maken in de cloud.

Een tenantbeheerder of analysebeheerder kan algemene koppelingen toevoegen vanuit de hub (zie Koppelingen toevoegen) en vanuit de Beheerconsole. Daarnaast kunnen gebruikers koppelingen toevoegen vanuit de hub aan ruimten waar ze de rol Eigenaar of Kan beheren voor hebben. Een koppeling kan maar aan één ruimte tegelijk worden toegevoegd.

U kunt een CSV-bestand uploaden om meerdere koppelingen tegelijkertijd toe te voegen.

De hieronder beschreven eigenschappen zijn aanwezig.

Eigenschappen voor algemene koppelingen
Eigenschap Beschrijving
Naam Naam van de app.

Dit veld is vereist voor het uploaden van een CSV-bestand.

URL URL naar de app.

Dit veld is vereist voor het uploaden van een CSV-bestand.

Ruimte Naam van de ruimte waaraan de app is toegevoegd.
Beschrijving Beschrijving van de app.

Een enkele algemene koppeling maken

Doe het volgende:

1. Open de sectie Algemene koppelingen in de Beheerconsole.

2. Klik op Nieuw maken in de rechterbovenhoek.

3. Om een afbeelding aan de koppeling toe te voegen, sleept u het afbeeldingsbestand naar de gewenste locatie of klikt u op Bladeren om naar het bestand te navigeren.

4. Voer bij Naam de naam in voor de koppeling.

5. Voeg bij URL van koppeling de URL toe.

6. Selecteer de bestemmingsruimte voor de koppeling bij Ruimte.

7. Voer desgewenst bij Beschrijving een beschrijving in van de koppeling.

8. Voeg desgewenst bij Tags tags toe voor de koppeling.

9. Klik op Maken.

Een algemene koppeling bewerken

Doe het volgende:

1. Open de sectie Algemene koppelingen in de Beheerconsole.

2. Klik rechts van de regel die u wilt bewerken op ... en kies Bewerken.

3. Breng uw wijzigingen aan.

InformatieAls u meerdere koppelingen wilt bewerken, vinkt u de selectievakjes aan bij de betreffende koppelingen en klikt u op Bewerken.

Een CSV-bestand met een of meer algemene koppelingen uploaden

Doe het volgende:

1. Open de sectie Algemene koppelingen in de Beheerconsole.

2. Klik in de rechterbovenhoek op CSV-bestand uploaden en voeg uw CSV-bestand toe.

Naam en URL zijn verplichte velden en moeten gespecificeerd zijn in het CSV-bestand.

Een algemene koppeling verwijderen

Doe het volgende:

1. Open de sectie Algemene koppelingen in de Beheerconsole.

2. Klik rechts van de rij die u wilt bewerken op ... en kies Verwijderen.

InformatieAls u meerdere koppelingen wilt verwijderen, selecteert u de vakjes bij de betreffende koppelingen en klikt u op Verwijderen.