Scripts maken om gegevens te laden of exporteren

U kunt kiezen uit twee bewerkingervaringen voor scripts in Qlik Cloud Analyse. In analyse-apps kunt u Editor voor laden van gegevens gebruiken. In scripts die zijn toegevoegd in de hub gebruikt u Scripteditor.

Anders bieden beide editors een vergelijkbare bewerkingervaring voor scripts. In de Scripteditor kunt u gegevensbronnen toevoegen of ermee verbinding maken en gegevens selecteren om te laden. U kunt vervolgens uw load-script bewerken en de gegevens bewerken. Voer het load-script daarna uit om gegevens in uw app te laden of gegevens vanuit uw script te exporteren.

In de volgende onderwerpen worden essentiële punten behandeld om zowel Editor voor laden van gegevens als Scripteditor te gebruiken om load-scripts te maken: