Arkvyn

Ark är komponenter i Qlik Sense-analysappar. De presenterar visualiseringar för appanvändare så att de kan utforska, analysera och upptäcka data. Ark kan vara offentliga eller privata. Det är även här du skapar, utformar och strukturerar visualiseringarna när du bygger appar.

I navigeringsfältet finns alternativ för navigering i appen. Verktygsfältet innehåller alternativ för att navigera i dina ark och radera urval och söka efter data. I Insikter kan du få assistans för att skapa visualiseringar och analyser. På arket interagerar du med visualiseringarna.

Arkvyn i en app

Arkvyn i en app

Verktygsfält

I verktygsfältet finns alternativ för navigering i dina ark och i din app. I verktygsfältet innehåller urvalsraden alternativ för att göra urval i data, radera urval och söka efter data. Valverktyget visar även alla gjorda val.

Verktygsfält i ett ark i analysläge

Arkvyn i en app i analysläge.

Ark

På arket interagerar du med visualiseringarna.

Ark i analysläge

Arkvyn i analysläge.

Alternativmenyn

Du kan använda alternativmenyn för att utföra åtgärder med anknytning till visualiseringen.

Alternativmeny bredvid ett diagram

Alternativmeny för ett diagram

Du kan öppna alternativmenyn genom att:

• Högerklicka på ett diagram.
  • Klicka på hovringsmenyn Mer.

Menyalternativ varierar beroende på:

• Om du redigerar eller analyserar (visar) diagram i en app.
  • Diagramtyp.
  • Behörigheterna som tilldelats dig av administratören.

Alternativmeny för ett diagram med expanderad hovringsmeny

Alternativmeny när "mer"-ikonen bredvid ett diagram har valts.

Menyn ser annorlunda ut om du har pekskärmsläge aktiverat på en enhet som stöds. Du kan slå på och av pekstödet genom att klicka eller trycka på navigeringsknappen (Navigering) och använda växelknappen för Navigering.

Insikter

Med Insikter kan du snabbt skapa nya visualiseringar från data, vilket hjälper dig att hitta analyser som kanske inte finns i programmet. Du kan komma åt Insikter genom att klicka på Insikter eller, om du vill använda sökbaserad analys, skriva en fråga i sökfältet Ask Insikter.

Insikter

Insight Advisor.

Analystyper i Insight Advisor hjälper dig att skapa diagram från en rad möjliga analystyper. Du väljer den analys du vill se, vilka datatyper som ska användas, så skapar Insikter diagram från dina parametrar.

Analystyper i Insight Advisor

Du kan utföra sökningar med naturligt språk med Insikter Sök. Insikter frågar efter programdata och returnerar resultat som matchar din fråga. Du kan även välja fält och låta Insikter Sök skapa diagram.

Om din webbläsare inte är inställd på något av de språk som stöds används engelska.

Du kan ändra vilket språk Insikter ska använda genom att välja ett språk från knappen Språk.

Anteckning om information

Qlik Cloud stöder flera språk i Sök i Insight Advisor. Mer information om språk som stöds i Sök i Insight Advisor, finns i Språk som stöds.

Om din webbläsare inte är inställd på något av de språk som stöds används engelska. Du kan ändra vilket språk Insikter ska använda genom att välja ett språk från knappen Språk.

Insikter Sök

Fråga på naturligt språk i Insight Advisor Search.