Leesrichting van rechts naar links in apps

De leesrichting geeft de richting aan van de tekens in tekst- en cijferreeksen.

De standaard leesrichting in een Qlik Sense-app is van links naar rechts. U kunt in de app-voorkeuren de leesrichting instellen op van rechts naar links als uw gegevens of labels bijvoorbeeld in een taal zijn geschreven die van rechts naar links wordt gelezen, zoals Arabisch of Hebreeuws.

De leesrichting geldt voor de hele app.

Wanneer de leesrichting van rechts naar links wordt ingeschakeld vanuit app-opties is dat op de volgende manieren van invloed op de app:

• De visualisaties worden weergegeven van rechts naar links.

• Door de gebruiker geleverde tekst, zoals werkbladtitels, worden altijd rechts uitgelijnd, ongeacht de taal van de geleverde tekst.

• De leesrichting van de tekst wordt bepaald door het eerste sterk directionele teken in de tekenreeks:

• Een tekenreeks die begint met een sterk teken van rechts naar links wordt van rechts naar links weergegeven.
    • Een tekenreeks die begint met een sterk teken van links naar rechts wordt van links naar rechts weergegeven.

• De hoofdwerkbalk en bewerkingsvensters worden niet beïnvloed door deze instelling. Hierbij is de taal is afhankelijk van de taalinstellingen van de webbrowser waarin Qlik Sense wordt uitgevoerd. Ga voor meer informatie naar Taal wijzigen in Qlik Cloud.

Een staafdiagram met de leesrichting van rechts naar links ingeschakeld.

Staafdiagram met leesrichting van rechts naar links.
InformatieDe leesrichting van rechts naar links verandert niet de leesrichting van visualisaties van radiale meters omdat radiale meters altijd van links naar rechts worden bekeken.

Leesrichting van rechts naar links activeren

1. Klik op de naam van de app in de navigatiebalk en klik vervolgens op Instellingen om app-opties te openen.
  2. Selecteer onder Uiterlijk > Van rechts naar links de optie Aan of Uit.
InformatieAls een visualisatie wordt gedeeld via Qlik Sense Charts, heeft verandering van de leesrichting in de app ook gevolgen voor de leesrichting in het gedeelde diagram. Ga voor meer informatie naar De leesrichting is onjuist in mijn gedeelde diagram.