De volgorde van dimensiewaarden aanpassen

Aangepaste volgorde maakt het u mogelijk de volgorde van de dimensiewaarden in visualisaties in te stellen.

Hoewel een alfabetische of numerieke volgorde voor veel visualisaties kan werken, is het mogelijk dat een alternatieve volgorde in sommige gevallen handiger is. Als een veld bijvoorbeeld steden omvat, kunt u een aangepaste volgorde instellen waarbij de steden op uw diagrammen van oost naar west worden getoond. U kunt een aangepaste volgorde instellen voor velden die voldoen aan de volgende vereisten:

• De velden moeten ingesteld zijn als dimensies op de kaart Overzicht.
  • De velden mogen maximaal 5000 distinctieve waarden bevatten.

U kunt het beste een veld met maximaal 25 waarden gebruiken, maar u kunt ook de kaart Volgorde gebruiken voor velden met maximaal 5000 afzonderlijke waarden.

De kaart Volgorde bestaat uit twee secties: Huidige volgorde en Voorbeeld van volgorde. Huidige volgorde geeft alle distinctieve waarden uit de dimensie weer. De distinctieve waarden worden standaard op laadvolgorde geordend. U kunt een aangepaste volgorde instellen door de waarden in de gewenste volgorde in Huidige volgorde te slepen. Voorbeeld van volgorde is een boxplot dat een telling van waarden in elke distinctieve waarde weergeeft, geordend op de huidige volgorde.

Een aangepaste volgorde vervangt alle andere sorteeropties die beschikbaar zijn in Qlik Sense-visualisaties, met uitzondering van sorteren op laadvolgorde. Als u voor dit veld een alfabetische of numerieke volgorde nodig hebt, moet u de aangepaste volgorde verwijderen door de volgorde opnieuw in te stellen.

De volgorde van waarden in een dimensieveld wijzigen

Doe het volgende:

1. Selecteer in Gegevensbeheer een tabel en klik op Bewerken.
  2. Selecteer een dimensieveld.
  3. Klik op de gegevensprofileringskaart op het tabblad Volgorde.
  4. Klik op de waarden en sleep deze in de nieuwe volgorde.
  5. Als u uw huidige volgorde wilt annuleren, klikt u op Annuleren.

Informatie

Annuleren is alleen beschikbaar voor nieuwe aangepaste volgordes. Wanneer u de wijzigingen aan de volgorde van de waarden in een bestaande aangepaste volgorde wilt annuleren, selecteert u een ander veld in de tabel en selecteert vervolgens nogmaals het eerste veld.

6. Klik op Volgorde wijzigen.

De volgorde van waarden in een dimensieveld opnieuw instellen

Doe het volgende:

1. Selecteer in Gegevensbeheer een tabel en klik op Bewerken.
  2. Selecteer een dimensieveld waarvan de volgorde is gewijzigd.
  3. Klik op de gegevensprofileringskaart op het tabblad Volgorde.
  4. Klik op Opnieuw instellen.
  5. Klik op OK.