Startpagina's binnen de tenant aanpassen voor de Qlik Cloud Analyse-hub

Verbeter de ervaring in de Qlik Cloud Analyse-hub door de inhoud in Start aan te passen. U kunt de belangrijkste inhoud benadrukken door aangepaste startpagina's te maken voor alle gebruikers van de tenant.

Tenantbeheerders en analysebeheerders kunnen de inhoud wijzigen die na aanmelding in de hub wordt getoond. Als u een aangepaste startpagina toevoegt, verschijnt deze als tabblad in Startpagina naast het tabblad Persoonlijk. Gebruikers zien op de aangepaste pagina inhoud waartoe ze al toegang hebben. Beheerders kunnen alleen inhoud op de aangepaste pagina bewerken, maar elke gebruiker kan zijn persoonlijk pagina aanpassen.

Start met een aangepaste pagina ('Tenant-startpagina').

Aangepaste startpagina voor beheerder die twee verzamelingen toont

Een nieuwe aangepaste startpagina maken

Tenantbeheerders en analysebeheerders kunnen aangepaste startpagina's maken voor alle gebruikers in de tenant. Gebruikers zien op de pagina alleen inhoud waartoe ze al toegang hebben.

Doe het volgende:

1. Ga in de Qlik Cloud Analyse-hub naar Start.

2. Klik op Pagina maken.

3. In het dialoogvenster Pagina maken voert u een naam voor de pagina in en klikt u vervolgens op Maken.

4. In het dialoogvenster Widgets toevoegen zoekt u naar widgets en klikt u om ze toe te voegen aan de pagina.

Widgets toevoegen.

Het dialoogvenster Widgets toevoegen
  5. Klik op Gereed.

De aangepaste startpagina is gemaakt en toegevoegd aan Start voor alle gebruikers in de tenant.

6. Om de volgorde van de widgets op de pagina te wijzigen, houdt u slepen naast een widget ingedrukt en verplaatst u deze naar de gewenste locatie.

Een aangepaste startpagina bewerken

Tenantbeheerders en analysebeheerders kunnen aangepaste startpagina's bewerken.

Doe het volgende:

1. Ga naar Start en selecteer de aangepaste startpagina.

2. Ga als volgt te werk om de naam te wijzigen:

1. Klik op Pagina-instellingen.

2. In het dialoogvenster Pagina-instellingen voert u een nieuwe naam in en klikt u op Gereed.

3. Ga als volgt te werk om widgets te verwijderen:

1. Klik op Widgets toevoegen.

2. In het dialoogvenster Widgets toevoegen klikt u op een widget om deze toe te voegen of te verwijderen.

3. Klik op Gereed.

U kunt widgets ook direct van de pagina verwijderen:

1. Plaats de muiscursor rechts van een widget en klik op het menu Meer acties (Meer) dat verschijnt.

Menu Meer acties in de widget.

Het dialoogvenster Widgets toevoegen
    2. Selecteer Verwijderen.

4. Ga als volgt te werk om de volgorde van de widgets op de pagina te wijzigen:

• Houd slepen naast een widget ingedrukt en verplaats deze naar de gewenste locatie.

Een aangepaste startpagina verwijderen

Tenantbeheerders en analysebeheerders kunnen aangepaste startpagina's verwijderen.

Doe het volgende:

1. Ga naar Start en selecteer de aangepaste startpagina.

2. Klik op Pagina-instellingen.

3. Klik in het dialoogvenster Pagina-instellingen op Pagina verwijderen.

4. Selecteer Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.