Gebruikers beheren - Qlik Anonieme toegang-abonnementen

Qlik Cloud biedt verschillende methoden om de gebruikers te organiseren die u aan de tenant toevoegt. Wijs in Qlik Anonieme toegang-abonnementen gebruikers toe met het recht Full User, zodat ze in de tenant kunnen werken en analytische inhoud kunnen ontwikkelen. Anonieme gebruikers hebben toegang tot de app-inhoud die publiekelijk is gedeeld zonder dat ze zijn toegevoegd aan de tenant.

Informatie

Dit onderwerp is van toepassing op Qlik Anonieme toegang-abonnementen. Zie voor overige Qlik Cloud-abonnementen:

Terminologie op deze pagina

De volgende terminologie wordt gebruikt in inhoud over anonieme toegang:

• Anonieme gebruikers: gebruikers die anoniem toegang hebben tot de inhoud van de app, via anonieme toegangskoppelingen tot een app of door ingesloten analyses anoniem te gebruiken. Deze gebruikers zijn geen lid van de Qlik Cloud-tenant en hebben ook geen Qlik-accounts nodig.

• Tenantgebruikers: gebruikers die lid zijn van de tenant, die de tenant beheren en analyses ontwikkelen voor gebruik door anonieme gebruikers. Tenantgebruikers zijn gebruikers met Full User-rechten of specifieke beheerdersrechten in de tenant.

Tenantgebruikers en anonieme gebruikers beheren

Voeg tenantgebruikers toe via een identiteitsprovider of stuur uitnodigingen via e-mail. Nadat u gebruikers hebt toegevoegd aan de tenant, kunt u ze machtigingen geven voor specifieke acties in Qlik Cloud. Machtigingen worden gegroepeerd in rollen die u kunt toewijzen aan afzonderlijke gebruikers of groepen gebruikers.

Anonieme gebruikers hoeven niet te worden toegevoegd aan de tenant om toegang te krijgen tot inhoud die met hen is gedeeld. Ze hebben alleen toegang tot beperkte versies van anoniem gedeelde apps. Alle andere inhoud in de tenant is niet beschikbaar voor anonieme gebruikers.