Hantera datakopplingar

I Qlik Cloud-analyskan du hantera datakopplingar i utrymmen från Utrymmesdetaljer > Kopplingar. Du hanterar dina datakopplingar på fliken Datakopplingar.

Detta hjälpavsnitt fokuserar på att hantera datakopplingar. För information om hur du hanterar automatiseringskopplingar, se Kopplingar och Automatiseringskopplingar.

Lägga till datakopplingar i utrymmen

Du kan lägga till kopplingar till datakällor medan du hanterar ett utrymme. NFS-kopplingar kan inte läggas till direkt i ett utrymme, utan måste läggas till i en app.

Information om kopplingar som stöds finns i Ladda analysdata.

1. I ett utrymme klickar du på Detaljer om utrymme och väljer Datafiler.

Fliken Datakopplingar är öppen som standard.

2. Klicka på Lägg till koppling.

3. Som standard är datakopplingen inställd på att skapas i det aktuella utrymmet, men du kan ändra detta till ett annat utrymme om det behövs.

4. Välj en datakoppling.

Inställningsdialogrutan för den typ av datakälla du har valt öppnas.

5. Ange kopplingsinställningarna för datakällan.
  6. Om du vill kan du klicka på Testa koppling för att kontrollera dina inställningar.
  7. Klicka på Skapa.

Redigera datakopplingar

Du kan också redigera befintliga datakopplingar. Autentiseringsuppgifterna raderas varje gång du redigerar en koppling.

För att redigera en datakoppling behöver du utrymmesbehörighet för att hantera datakällor i utrymmet (se Utrymmesbehörigheter). Du måste också vara ägaren till kopplingen.

1. I ett utrymme klickar du på Detaljer om utrymme och väljer Datafiler.

Fliken Datakopplingar är öppen som standard.

2. Klicka på Mer bredvid den datakoppling du vill redigera och välj Redigera.

Inställningsdialogen för den denna typ av dataanslutning öppnas.

3. Redigera kopplingsinställningarna för datakällan.
  4. Klicka på Spara.

Ta bort datakopplingar

1. I ett utrymme klickar du på Detaljer om utrymme och väljer Datafiler.

Fliken Datakopplingar är öppen som standard.

2. Klicka på Mer bredvid den datakoppling du vill redigera och välj Radera.

3. Klicka på Radera i dialogrutan för att bekräfta borttagningen.

Flytta datakopplingar

När en datakoppling har skapats i ett utrymme går det inte att flytta kopplingen till något annat utrymme såvida inte du har åtkomst till aktivitetscentret för Administration som klientorganisationsadministratör, analysadministratör eller dataadministratör. För att flytta en befintlig datakoppling till ett annat utrymme ska du kontakta en administratör eller skapa en ny koppling i önskat utrymme med samma inställningar som den befintliga kopplingen.

Dokumentation om hur en administratör kan flytta en koppling finns i Flytta datakopplingar.

Utrymmesbehörigheter

Datakopplingar är en typ av datakälla i Qlik Cloud-analys.

Medlemmar i delade utrymmen med någon av följande roller kan hantera datakällor i det utrymmet:

• Ägare

• Kan hantera

• Kan redigera

• Kan redigera data i appar

Medlemmar i hanterade utrymmen med någon av följande roller kan hantera datakällor i det utrymmet:

• Ägare

• Kan hantera

• Kan styra (med Användarrättighet Professional eller Full User)

Medlemmar i utrymmet som har rollen Kan använda data kan visa datakällorna i utrymmet, och de kan använda datakällorna där de har behörighet att skapa appar.

Anteckning om informationRollen Kan använda data är en roll på utrymmesnivå som ger medlemmar i ett utrymme behörighet att visa och använda datakällorna som lagras i utrymmet. Fördelen med den här rollen är att du kan ge användare åtkomst till datafiler och dataanslutningar i ett utrymme, utan att ge dem den högre behörighet de normalt skulle behöva för att få åtkomst till datakällor inne i ett utrymme.

Mer information om vilka utrymmesroller som krävs för åtgärder för datakällor finns i:

Lägga till datakopplingar

Administratörer för klientorganisationer och analyser kan hantera alla datakopplingar i utrymmet från Administration aktivitetscentret. Mer information finns i Hantera datakopplingar för administratörer.