Lägga till datakopplingar

Lägg till kopplingar till datakällor som kan användas i dataanalyser. Det finns flera olika sätt att skapa datakopplingar i Qlik Cloud-analys.

Lägga till nya kopplingar

Information om kopplingar som stöds finns i Ladda analysdata.

1. Gå till sidan Skapa i aktivitetscentret för Analyser och välj Datakoppling.

2. Välj ett målutrymme för anslutningen.
  3. Välj en datakoppling.

Inställningsdialogrutan för den typ av datakälla du har valt öppnas.

4. Ange kopplingsinställningarna för datakällan.
  5. Om du vill kan du klicka på Testa koppling för att bekräfta dina inställningar.
  6. Klicka på Skapa.

Andra sätt att lägga till datakopplingar

Det finns flera olika sätt att skapa kopplingar i Qlik Cloud-analys. Det är exempelvis ofta möjligt att lägga till en koppling när du bygger specifika analysresurser.

Vanliga metoder inkluderar:

• Vid hantering av ett utrymme.

Lägga till datakopplingar i utrymmen

• När du bygger appar och skript. Du kan använda Skriptredigeraren, Datahanteraren, eller Skript-gränssnittet för att skapa kopplingar.

• När du bygger en Kunskapsdatabas i Qlik Answers.

Hantera kopplingar av data i utrymmen

Se Hantera datakopplingar för mer information om hantering av datafiler i utrymmen.