Publicera ett QlikView-dokument i en Qlik Sense-molnhubb

Du kan publicera QlikView-dokument i en Qlik Cloud-hubb. Publicerade QlikView-dokument är sedan tillgängliga direkt från Qlik Sense-molnhubben.

Om du vill publicera ett QlikView-dokument i en Qlik Cloud-hubb måste du först ansluta din QlikView Server till en Qlik Cloud-installation. Du publicerar dokumentet genom att skapa en uppgift i QlikView Hanteringskonsol. När det har publicerats i en molnhubb hanteras åtkomst och användning av QlikView-dokumentet helt i molnmiljön. Serverbokmärken ingår inte i publicerade appar och måste flyttas efter publicering. Mer information finns i Migrera bokmärken från QlikView till Qlik Cloud-klientorganisationer.

Anteckning om informationFunktionen är inte tillgänglig i Qlik Sense Business.

Skapa en uppgift för att publicera ett QlikView-dokument

Du kan använda samma uppgift till att driftsätta både ett QlikView-dokument och dess länk. Samma inställningar kommer att gälla för båda driftsättningarna. För optimala prestanda, samt om du vill driftsätta dedikerade inställningar när du driftsätter ett QlikView-dokument eller dess länk till en molnhubb, bör du dock använda separata uppgifter till att publicera QlikView-länkar och -dokument.

Anteckning om tips

Se till att din QlikView Server är ansluten till din Qlik Cloud-driftsättning innan du skapar distributionsuppgiften.

Ansluta QlikView Server till en Qlik Cloud-driftsättning

Gör följande:

1. I QlikView Hanteringskonsol gå till fliken Dokument och öppna sedan delavsnittet Källdokument.

Anteckning om informationDu kan endast publicera dokument från någon av källdokumentmapparna som anges under Distribueringstjänster. Standardsökvägen är C:\ProgramData\QlikTech\SourceDocuments.
  2. Välj källdokumentet som du vill publicera till Qlik Cloud.

3. Välj knappen Lägg till Lägg till för att skapa en ny dokumentuppgift. Välj knappen Redigera Redigera uppgift för att redigera en befintlig uppgift.

4. Anteckning om tips Mer information om uppgifter finns i Källdokument (endast på engelska).
  5. Konfigurera dokumentdistributionen.
    1. Gå till fliken Distribuera och öppna sedan delavsnittet Manuellt (endast på engelska).
    2. Gå till delavsnittet Distribuera till Cloud Native.
    3. Välj Distribuera dokument. Detta gör det möjligt att distribuera dokumentet till Qlik Cloud.
    4. Från listrutan i delavsnittet Distribution väljer du den Qlik Cloud-klientorganisation du vill publicera dokumentet till.
    5. Anteckning om informationDu kan endast välja en molndriftsättning. Om du vill distribuera flera molndriftsättningar skapar du en separat distribueringsuppgift för varje molndriftsättning.
  6. Lägg till en eller flera taggar i driftsättningen. Att lägga till taggar är valfritt. Taggar visas i molnhubben tillsammans med ditt QlikView-dokument och används till att filtrera innehåll i Qlik Cloud.
  7. Välj Använd för att skapa uppgiften. Uppgifter anges på fliken Status i delavsnittet Uppgift.
  8. Högerklicka på uppgiften och välj Kör för att distribuera dokumentet till Qlik Cloud.
Anteckning om informationDokumentet distribueras till Qlik Cloud som en mellanlagrad app. Mer information om mellanlagrade appar finns i Hantera appar.

Säkerhetsöverväganden

När du publicerar ett QlikView-dokument eller en länk till ett QlikView-dokument publiceras de inte med några befintliga säkerhetsregler. Det är upp till Qlik Cloud-administratören att lägga till det publicerade QlikView-dokumentet till ett hanterat utrymme. Hanterade utrymmen används för att ge styrd åtkomst till appar med strikt kontroll av åtkomsten till både appen och dess data. I ett hanterat utrymme kan apparna bara öppnas av utrymmets ägare och de avsedda appkonsumenterna. Inga andra användare kan öppna apparna i det hanterade utrymmet om de inte har fått behörighet. Mer information om hanterade utrymmen finns i Arbeta i hanterade utrymmen.

Felsökning

Om uppgiften misslyckas använder du QlikView Server-loggarna för att avgöra vad som är problemet. Det här avsnittet anger möjliga lösningar till uppgifter som misslyckas.

Möjlig orsak

Du har inte åtkomst till dokumentets källdata och vid den standardinställda laddningen misslyckas uppgiften.

När du skapar en ny uppgift är laddning av data aktiverat som standard. Det innebär att uppgiften försöker ladda data innan dokumentet eller länken publiceras. Om du inte har åtkomst till källdata, om du till exempel har kopierat QlikView-dokumentfilen till mappen för källdokument, kommer uppgiften att misslyckas.

Föreslagen åtgärd

Inaktivera dataladdningen i uppgiftskonfigurationen.

Gör följande:

1. I QlikView Hanteringskonsol går du till Dokument och öppnar sedan delavsnittet Källdokument.
  2. Välj uppgiften som misslyckas.
  3. I menyn för uppgiftskonfiguration som öppnas ska du öppna fliken Ladda igen.
  4. Under delavsnittet Utför omladdning avmarkerar du Aktivera.
  5. Längst ned klickar du på Använd.
  6. Kör uppgiften igen.