Ansluta QlikView Server till en Qlik Cloud-driftsättning

Innan du kan publicera QlikView-dokument eller -länkar måste du ansluta din QlikView Server-installation till en Qlik Cloud-driftsättning.

Förutsättningar

Om du vill publicera QlikView-dokument eller -länkar till ett QlikView-dokument måste du ha:

• En version av QlikView Server som stöds.
  • En giltig Publisher-licens.
  • En konfigurerad Qlik Cloud-molninstallation.
Anteckning om informationFör att kunna komma åt QlikView-dokument från en publicerad länk i molnhubben måste användaren ha åtkomst till QlikView-servern som länken distribuerades från.

Ansluta QlikView Server till en Qlik Cloud-driftsättning

Gör följande:

1. I QlikView Hanteringskonsol går du till fliken System, öppnar delavsnittet Setup (Installation) och väljer sedan mappen Cloud Deployments (Molndriftsättningar).
  2. Välj knappen Plusikon Lägg till och skapa en ny anslutning till en molndriftsättning.
  3. I fältet Service URL (URL till tjänsten) anger du den första delen av webbadressen till molnklientorganisationen, till exempel <klientorganisationens_namn>.<region>.qlikcloud.com/.
    Välj Apply (Använd) så skapas anslutningen. Under Cloud Deployments (Molndriftsättningar) kan du se anslutningen som du skapade.
  4. Välj anslutningen och sedan fliken General (Allmänt).

1. I fältet Deployment name (Driftsättningens namn) anger du ett namn för molndriftsättningen.
    2. I fältet API-slutpunkt anger du webbadressen till den Qlik Cloud-installation som du vill publicera till.
    3. Välj en webbserver från listrutan Web Server (Webbserver).
    4. Under Distribution Settings (Distributionsinställningar) kan du inaktivera distribution av länkar, dokument eller båda.
  5. I delavsnittet Issuer configuration (Konfiguration av utfärdare) klickar du på Generate configuration (Generera konfiguration) för att generera en lokal ägartoken.

• Om du vill ansluta till en Qlik Cloud-driftsättning väljer du Qlik Cloud-format.
  6. Kopiera och spara den lokala ägartoken på önskad plats. Du måste lägga till den i Qlik Cloud-installationen för att slutföra kopplingen till din QlikView Server-installation.
    Lägga till en bärar-token till Qlik Cloud-analys-hubben
  7. Bekräfta konfigurationen genom att välja Apply (Använd).

Lägga till en bärar-token till Qlik Cloud-analys-hubben

För att skapa en säker koppling mellan din QlikView Server och din Qlik Cloud-analys-hubb genererar QlikView Distribution Service (QDS) en bärartoken som du lägger till i din Qlik Cloud-installation. Ägartoken har en signerad nyckel som används i alla API-anrop mellan molnhubben och QlikView Server.

För Qlik Cloud

Så här lägger du till ägartoken på Qlik Cloud:

1. I Hanteringskonsol går du till Identitetsleverantör och sedan till Skapa nytt.

2. Från listrutan väljer du Multi-cloud.

3. Lägg till en beskrivning för den här identitetsleverantören.

4. I delavsnittet Local bearer token (Lokal ägartoken) klistrar du in den ägartoken som du genererade i QlikView Hanteringskonsol.

5. Klicka på Skapa för att slutföra konfigurationen av identitetsleverantören.

Anteckning om informationOm du konfigurerar din Qlik Cloud-klientorganisation för första gången, se Konfigurera med en lokal bärartoken (endast på engelska).

När anslutningen mellan QlikView Server och Qlik Cloud är klar kan du skapa uppgifter för att distribuera QlikView-dokument eller -länkar till de anslutna molndriftsättningarna.

Publicera ett QlikView-dokument i en Qlik Sense-molnhubb

Publicera en länk till ett QlikView-dokument i en Qlik Cloud-hubb