Publicera en länk till ett QlikView-dokument i en Qlik Cloud-hubb

Du kan publicera länkar till QlikView-dokument i en molnhubb. Användare kan komma åt länken från molnhubben och öppna dokumentet i en QlikView Server-miljö.

Om du vill publicera en länk till ett QlikView-dokument i en Qlik Cloud-hubb måste du först ansluta din QlikView Server till en Qlik Cloud-installation. Du publicerar länken genom att skapa en uppgift i QlikView Hanteringskonsol. När den har publicerats i en molnhubb går det att komma åt länken från molnhubben. QlikView-dokumentet öppnas i QlikView Server.

Anteckning om informationFunktionen är inte tillgänglig i Qlik Sense Business.

Skapa en uppgift som publicerar en länk till ett QlikView-dokument

Du kan använda samma uppgift till att driftsätta både ett QlikView-dokument och dess länk. Samma inställningar kommer att gälla för båda driftsättningarna. För optimala prestanda, samt om du vill driftsätta dedikerade inställningar när du driftsätter ett QlikView-dokument eller dess länk till en molnhubb, bör du dock använda separata uppgifter till att publicera QlikView-länkar och -dokument.

Anteckning om tips

Se till att din QlikView Server är ansluten till din Qlik Cloud-driftsättning innan du skapar distributionsuppgiften.

Ansluta QlikView Server till en Qlik Cloud-driftsättning

Gör följande:

1. I QlikView Hanteringskonsol gå till fliken Dokument och öppna sedan delavsnittet Källdokument.

Anteckning om informationDu kan endast publicera dokument från någon av källdokumentmapparna som anges under Distribueringstjänster. Standardsökvägen är C:\ProgramData\QlikTech\SourceDocuments.
  2. Välj källdokumentet som du vill publicera till Qlik Cloud.

3. Välj knappen Lägg till Lägg till för att skapa en ny dokumentuppgift. Välj knappen Redigera Redigera uppgift för att redigera en befintlig uppgift.

4. Anteckning om tips Mer information om uppgifter finns i Källdokument (endast på engelska).
  5. Konfigurera länkdistributionen.
    1. Gå till fliken Distribuera och öppna delavsnittet Manuellt (endast på engelska).
    2. I delavsnittet Distribuera till QlikView Server väljer du knappen PlusikonAdd recipients (Lägg till mottagare).
    3. Från listrutan som nu visas väljer du en server och en användartyp.
    4. I delavsnittet Distribuera till Cloud Native väljer du Distribuera länk för att aktivera distribution av länken till Qlik Cloud.
    5. I listrutan Cloud Deployment (Molndriftsättning) väljer du Qlik Cloud-driftsättningen som du vill distribuera länken till.
    6. Anteckning om informationDu kan endast välja en molndriftsättning. Om du vill distribuera flera molndriftsättningar skapar du en separat distribueringsuppgift för varje molndriftsättning.
  6. Lägg till en eller flera taggar i driftsättningen. Att lägga till taggar är valfritt. Taggar visas i molnhubben tillsammans med din QlikView-dokumentlänk och används till att filtrera innehåll i Qlik Cloud.
  7. Välj Använd för att skapa uppgiften. Uppgifter anges på fliken Status i delavsnittet Uppgift.
  8. Högerklicka på uppgiften och välj Kör för att distribuera dokumentlänken till Qlik Cloud.

Säkerhetsöverväganden

När du publicerar ett QlikView-dokument eller en länk till ett QlikView-dokument publiceras de inte med några befintliga säkerhetsregler. Det är upp till Qlik Cloud-administratören att lägga till det publicerade QlikView-dokumentet till ett hanterat utrymme. Hanterade utrymmen används för att ge styrd åtkomst till appar med strikt kontroll av åtkomsten till både appen och dess data. I ett hanterat utrymme kan apparna bara öppnas av utrymmets ägare och de avsedda appkonsumenterna. Inga andra användare kan öppna apparna i det hanterade utrymmet om de inte har fått behörighet. Mer information om hanterade utrymmen finns i Arbeta i hanterade utrymmen.

Felsökning

Om uppgiften misslyckas använder du QlikView Server-loggarna för att avgöra vad som är problemet. Det här avsnittet anger möjliga lösningar till uppgifter som misslyckas.

Möjlig orsak

Du har inte åtkomst till dokumentets källdata och vid den standardinställda laddningen misslyckas uppgiften.

När du skapar en ny uppgift är laddning av data aktiverat som standard. Det innebär att uppgiften försöker ladda data innan dokumentet eller länken publiceras. Om du inte har åtkomst till källdata, om du till exempel har kopierat QlikView-dokumentfilen till mappen för källdokument, kommer uppgiften att misslyckas.

Föreslagen åtgärd

Inaktivera dataladdningen i uppgiftskonfigurationen.

Gör följande:

1. I QlikView Hanteringskonsol går du till Dokument och öppnar sedan delavsnittet Källdokument.
  2. Välj uppgiften som misslyckas.
  3. I menyn för uppgiftskonfiguration som öppnas ska du öppna fliken Ladda igen.
  4. Under delavsnittet Utför omladdning avmarkerar du Aktivera.
  5. Längst ned klickar du på Använd.
  6. Kör uppgiften igen.