Hantera utrymmen

Utrymmen hanteras på sidan Utrymmen i Hanteringskonsol.

På sidan Utrymmen listas utrymmets namn, typ, ägare, beskrivning och datumet utrymmet skapades. Använd den här sidan när du vill ta bort ett utrymme, byta ägare, redigera utrymmet eller skapa ett nytt utrymme.

Följande typer av utrymme finns:

• Personliga utrymmen: I personliga utrymmen kan endast ägaren redigera appar. Det går inte att samutveckla appar i personliga utrymmen. Du kan dela appar utanför utrymmet men då kan de bara visas. Användare med rollen Private Analytics Content Creator kan skapa analysinnehåll i personliga utrymmen.
  • Delade utrymmen: Delade utrymmen gör det enkelt att samutveckla appar med en sluten grupp av användare. Det du kan göra med en app i ett utrymme styrs av dina behörigheter. Huvud- och analysadministratörer och användare med rollen Shared Space Creator kan skapa delade utrymmen. Den som skapat utrymmet kan lägga till medlemmar och tilldela dem behörigheter i utrymmet. Mer information finns i Arbeta i delade utrymmen.
  • Hanterade utrymmen: Hanterade utrymmen ger kontrollerad åtkomst till appar. Hanterade utrymmen är endast tillgängliga för medlemmar. Behörigheter tilldelas medlemmar när de läggs till i ett hanterat utrymme. Behörigheter definierar vad medlemmarna kan komma åt i ett utrymme. Appar som du utvecklar i ett personligt eller delat utrymme kan publiceras till ett hanterat utrymme. Endast utrymmets ägare och de avsedda appkonsumenterna kan öppna appar i ett hanterat utrymme. Andra användare kan öppna appar om de har visningsbehörighet. Huvud- och analysadministratörer och användare med rollen Managed Space Creator kan skapa hanterade utrymmen. Mer information finns i Arbeta i hanterade utrymmen.
  • Datautrymmen: Datautrymmen är styrda områden i din Qlik Cloud-klientorganisation som används för att skapa och lagra dataprojekt i Qlik Cloud-dataintegrering. Mer information finns i Arbeta i utrymmen i Qlik Cloud Data Integration.

Stöd för stora appar

Med stöd för stora appar kan du arbeta med appar som är större än standardstorleken. Om stora appar ska användas i ett utrymme ska du markera rutan Tillåt stora appar för utrymmet. Markeringsrutan visas när du skapar ett nytt utrymme eller redigerar ett befintligt utrymme.

Du kan se vilka utrymmen som tillåter stora appar i kolumnen Tillåt stora appar i tabellen Utrymmen.

Aktivera stöd för stora appar när du skapar ett nytt utrymme

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol väljer du Utrymmen.

2. Klicka på Skapa nytt ovanför tabellen Utrymmen.
  3. Ange information om utrymmet och markera i rutan Tillåt stora appar.
  4. Klicka på Skapa.

Aktivera stöd för stora appar i ett befintligt utrymme

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol väljer du Utrymmen.

2. Klicka på menyn Mer i Mer för ett utrymme och välj sedan Redigera utrymme.
  3. Markera rutan Tillåt stora appar.
  4. Klicka på Spara.
Anteckning om informationStöd för stora appar är inte en standardfunktion i Qlik Cloud-analys. Om du vill köpa kapacitet för att arbeta med stora appar ska du kontakta Qlikförsäljningen. Mer information finns i Stöd för stora appar.