Appkoppelingen voor anonieme toegang delen

Nadat Anonieme toegang is ingeschakeld voor een Qlik Sense-app, wordt een koppeling naar de app beschikbaar. Deze koppeling kan door iedereen worden geopend en vereist geen verificatie. Hierdoor is het eenvoudig om analyses te delen met gebruikers die geen lid zijn van de Qlik Cloud-tenant.

Wanneer een externe (anonieme) gebruiker de koppeling naar de app opent, kan hij de analyses verkennen met een beperkte versie van de app. Voor informatie over tot welke functies en acties anonieme gebruikers toegang hebben, raadpleegt u Specificaties en capaciteit van Qlik Anonieme toegang en Machtigingen voor beheerde ruimten voor anonieme gebruikers.

Zie App-inhoud delen met anonieme toegang voor meer informatie over anonieme toegang, inclusief de vereisten en machtigingen.

Informatie Deze functionaliteit is alleen beschikbaar met een Qlik Anonieme toegang-abonnement. Ga voor meer informatie naar Qlik Anonieme toegang abonnementen.

Structuur van anonieme toegangskoppelingen

De anonieme toegangskoppeling voor een app is vergelijkbaar met een gewone koppeling naar een app, behalve dat deze ook een toegangscode bevat. Deze toegangscode zorgt voor de verificatie van anonieme gebruikers.

In de appkoppeling wordt de toegangscode gedefinieerd in de eac parameter. U ziet bijvoorbeeld de volgende indeling:

https://<tenant and app address>?eac=<access code>

Een anonieme toegangskoppeling kopiëren naar een app

Voordat iemand anders de anonieme toegang kan kopiëren, moet Anonieme toegang voor de apps zijn ingeschakeld. Zie: Anonieme toegang in- en uitschakelen.

Nadat de anonieme toegangskoppeling link naar uw klembord is gekopieerd, kunt u deze nu verspreiden naar anderen en zij kunnen deze gebruiken om de app te openen zonder in te hoeven loggen.

Optie 1: de actie Koppeling kopiëren gebruiken

Gebruikers kunnen de koppeling rechtstreeks kopiëren vanuit het menu Drie puntjes-menu in hun activiteitencentrum.

Om de koppeling te kopiëren, hebt u een van de volgende rollen in de ruimte van de app nodig:

• Eigenaar (van ruimte)

• Kan beheren

• Kan bijdragen

• Kan bekijken

• Heeft beperkte weergave

• Kan uitvoeren

1. In Qlik Cloud Analyse open u het het Inzichten- Analyse-activiteitencentrum.

2. Klik met de rechtermuisknop op de app of klik op het pictogram Drie puntjes-menu ernaast.

3. Klik op Koppeling kopiëren.

Als u niet over een van de vereiste ruimterollen beschikt, bevat de appkoppeling geen toegangscode. Daarom kan deze alleen worden gebruikt door Qlik Cloud-gebruikers die toegang hebben tot de app.

Optie 2: kopiëren vanuit het dialoogvenster Delen

Nadat Anonieme toegang is ingeschakeld, kunt u de koppeling ook kopiëren vanuit het dialoogvenster voor het delen van de app. Hiervoor hebt u de rol Eigenaar of Kan beheren in de ruimte van de app nodig, evenals een waarde Toegestaan voor Openbare koppeling maken.

1. In Qlik Cloud Analyse open u het het Inzichten- Analyse-activiteitencentrum.

2. Klik met de rechtermuisknop op de app of klik op het pictogram Drie puntjes-menu ernaast.

3. Klik op Aandeel Delen. Het dialoogvenster Delen wordt geopend.

4. Klik in de sectie Iedereen met de koppeling op Instellingen om de Instellingen te openen.

5. Klik onder Koppeling op Instellingen om de anonieme toegangskoppeling te kopiëren.

6. U kunt de koppeling nu verspreiden naar anderen en zij kunnen deze gebruiken om de app te openen zonder in te hoeven loggen.

De toegangscode opnieuw instellen

U kunt de toegangscode opnieuw instellen als dat nodig is. Ga voor meer informatie naar De toegangscode opnieuw instellen.