Specificaties en capaciteit van Qlik Anonieme toegang

Dit onderwerp beschrijft de specificaties en capaciteiten voor Qlik Anonieme toegang-abonnementen.

Er zijn enkele verschillen tussen Qlik Anonieme toegang-abonnementen en andere Qlik Cloud-abonnementen. Hoewel u misschien rekening moet houden met enkele van dezelfde vereisten als voor een capaciteitsgebaseerd abonnement, vereisen Qlik Anonieme toegang-abonnementen ook aandacht voor capaciteiten voor anonieme toegang, inclusief:

• Maximumgeheugen dat gelijktijdig door alle apps kan worden gebruikt.

• Maximumaantal app-sessies dat tegelijkertijd wordt gebruikt door alle anonieme gebruikers.

Zie Waardemeters van abonnement voor meer informatie over de cijfers. Ga naar Verschillen tussen Qlik Anonieme toegang- en capaciteitsgebaseerde abonnementen voor informatie over de verschillen tussen Qlik Anonieme toegang- en capaciteitsgebaseerde abonnementen.

Terminologie op deze pagina

De volgende terminologie wordt gebruikt in inhoud over anonieme toegang:

• Anonieme gebruikers: gebruikers die anoniem toegang hebben tot de inhoud van de app, via anonieme toegangskoppelingen tot een app of door ingesloten analyses anoniem te gebruiken. Deze gebruikers zijn geen lid van de Qlik Cloud-tenant en hebben ook geen Qlik-accounts nodig.

• Tenantgebruikers: gebruikers die lid zijn van de tenant, die de tenant beheren en analyses ontwikkelen voor gebruik door anonieme gebruikers. Tenantgebruikers zijn gebruikers met Full User-rechten of specifieke beheerdersrechten in de tenant.

Beschikbare mogelijkheden

Deze sectie beschrijft de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor tenantgebruikers en anonieme gebruikers in Qlik Anonieme toegang.

Tenantgebruikers

Beschikbare mogelijkheden voor tenantgebruikers

De volgende functies zijn beschikbaar voor tenantgebruikers:

• Een persoonlijke ruimte om uw eigen inhoud te maken

• Groepssamenwerking in gedeelde ruimten waarin teamleden apps kunnen ontwikkelen en delen

• Volledige Qlik Sense-analysecapaciteiten, inclusief Inzichtenadviseur, Waarschuwingen en Notities

• Apps maken op basis van slepen en neerzetten en volledig interactieve apps

• Veel van de functies voor Augmented Intelligence van Qlik, inclusief Insight Advisor Chat en suggesties voor inzichten

• Toegang tot Qlik Talend Data Integration voor het maken van QVD-bestanden in een gegevensplatform van Qlik Cloud. De QVD-bestanden kunnen worden gebruikt in analyseapps.

• Directe gegevensverbindingen met meer dan 40 gegevensbronnen

• Gegevensverplaatsing naar Qlik Cloud vanuit relationele databasebronnen en SaaS-bronnen.

• Qlik toepassingsautomatisering: het basisniveau van Qlik toepassingsautomatisering is inbegrepen bij een Qlik Anonieme toegang-abonnement.

• Script-interface

• Catalogushulpmiddelen (gegevensverzamelingviewer, impactanalyse, herkomst)

• Bedrijfswoordenlijsten

• Automatisch gegevens vernieuwen

Beschikbaar met extra aankoopopties

Het volgende is niet inbegrepen bij een Qlik Anonieme toegang-abonnement, maar kan worden toegevoegd met een extra aankoop:

• Qlik Rapportageservice

• Qlik GeoCoding

Neem contact op met de vertegenwoordiger van uw Qlik-account.

Niet beschikbare mogelijkheden voor tenantgebruikers

De volgende functies zijn niet beschikbaar voor tenantgebruikers:

• In-appmogelijkheden:

• Factoranalyse

• Qlik Answers

• Qlik AutoML, inclusief Qlik AutoML analytics connector

Anonieme gebruikers

Beschikbare mogelijkheden voor anonieme gebruikers

Anonieme gebruikers hebben toegang tot beperkte versies van de Qlik Sense-apps die met hen zijn gedeeld. In deze apps hebben ze beperkte machtigingen en zijn bepaalde mogelijkheden niet beschikbaar. In tegenstelling tot apps hebben ze geen toegang tot andere mogelijkheden in Qlik Cloud.

De machtigingen die aan een anonieme gebruiker worden verleend, stellen ze in staat om apps, werkbladen of visualisaties (afhankelijk van het gebruikersscenario) te openen en te gebruiken, selecties te maken en openbare bladwijzers toe te passen. Voor meer informatie over wat anonieme gebruikers kunnen doen in een app, raadpleegt u Machtigingen voor beheerde ruimten voor anonieme gebruikers.

Niet beschikbare mogelijkheden voor anonieme gebruikers

De volgende in-appmogelijkheden zijn beschikbaar in tenants met anonieme toegang. Ze zijn echter niet beschikbaar voor anonieme gebruikers wanneer ze de inhoud van de app openen of gebruiken.

• Presentatie

• Opmerkingen

• Inzichtenadviseur

• Factoranalyse

• NL-inzichten visualisatie

• Rapportage

• Waarschuwingen

• Abonnementen

• Associative Insights

Naast apps in dit beperkte formaat, zijn alle andere Qlik Cloud-mogelijkheden niet beschikbaar voor anonieme gebruikers.

Qlik Cloud-guardrails

Guardrails zijn harde limieten op capaciteiten. Ze worden gebruikt om de prestaties en stabiliteit van Qlik Cloud te garanderen, door bijvoorbeeld het aantal parallelle ladingen te beperken om overbelasting te voorkomen.

De guardrails voor Qlik Anonieme toegang worden in onderstaande tabellen getoond. Ze zijn onderverdeeld in:

• Primaire guardrails: capaciteiten die direct gerelateerd zijn aan, of beïnvloed worden door, mogelijkheden voor anonieme toegang.

• Extra guardrails: capaciteiten die van toepassing zijn op Qlik Anonieme toegang-abonnementen, maar hiervoor niet uniek zijn. Sommige van deze guardrails zijn ook van toepassing op andere Qlik Cloud-abonnementen.

Primaire guardrails

Primaire guardrails voor Qlik Anonieme toegang
Capaciteit Qlik Anonieme toegang

App-groottelimiet (in-geheugen)

Informatie

Ondersteuning voor grote apps is niet beschikbaar in Qlik Anonieme toegang-abonnementen.

1 GB
Time-out van gebruikerssessie (anonieme sessies) 15 min
Time-out van gebruikerssessie (tenantgebruikerssessies) 30 min
Maximumaantal gelijktijdig te openen apps 50
Aantal tenants 1

Limiet voor engine-hypercube-geheugen

InformatieDe standaard geheugenlimiet van de hyperkubus in Qlik Cloud is 10 GB. Voor Qlik Anonieme toegang wordt deze limiet echter beïnvloed door de limiet van app-grootte (in geheugen) van 1 GB.
1 GB

Limiet app-bestandsgrootte voor uploaden vanuit andere versies van Qlik Sense via het Analyse-activiteitencentrum

Informatie

Deze limiet heeft betrekking op de schijfgrootte die wordt gebruikt door app-bestanden, in plaats van de geheugenlimiet.

200 MB

Extra guardrails