Qlik Anonieme toegang abonnementen

Qlik Anonieme toegang-abonnementen stellen gebruikers in staat Qlik Sense-analyses te ontwikkelen en te delen voor gebruik buiten Qlik Cloud. Om toegang te krijgen tot apps die worden gedeeld via anonieme toegang, is aanmelden niet nodig. In plaats daarvan delen tenantgebruikers inhoud met anderen door middel van app-koppelingen of door inhoud van apps direct in te sluiten in externe webpagina's of applicaties.

Met een Qlik Anonieme toegang-abonnement maakt u een tenant met anonieme toegang in Qlik Cloud. De cloudinfrastructuur wordt gehost en beheerd door Qlik. In een tenant met anonieme toegang lijkt de gebruikerservaring erg op die van andere Qlik Cloud-abonnementen. De belangrijkste verschillen zijn het toewijzen van rechten aan gebruikers door beheerders, beperkingen op het gebruik van bepaalde add-onmogelijkheden en capaciteiten voor het laden van gegevens en app-ontwikkeling.

Voorbeelden van gebruiksscenario's voor anonieme toegang zijn het delen van niet-gevoelige gegevens met externe partners of het insluiten van analyses in een website voor gebruik door een openbaar publiek. Voor meer informatie over anonieme toegang gaat u naar App-inhoud delen met anonieme toegang.

Terminologie op deze pagina

De volgende terminologie wordt gebruikt in inhoud over anonieme toegang:

• Anonieme gebruikers: gebruikers die anoniem toegang hebben tot de inhoud van de app, via anonieme toegangskoppelingen tot een app of door ingesloten analyses anoniem te gebruiken. Deze gebruikers zijn geen lid van de Qlik Cloud-tenant en hebben ook geen Qlik-accounts nodig.

• Tenantgebruikers: gebruikers die lid zijn van de tenant, die de tenant beheren en analyses ontwikkelen voor gebruik door anonieme gebruikers. Tenantgebruikers zijn gebruikers met Full User-rechten of specifieke beheerdersrechten in de tenant.

Aanbod

Alle Qlik Anonieme toegang-abonnementen bieden het volgende:

• Een Qlik Cloud-tenantomgeving met veel van dezelfde functies als andere Qlik Cloud-abonnementen (zie de volledige lijst hier).

• Mogelijkheid voor tenantgebruikers om app-inhoud te delen met anonieme gebruikers.

• 10 Full Users, met mogelijkheid tot aanvullende Full Users.

• 25 GB aan gegevens voor analysecapaciteit.

Zie Beschikbare mogelijkheden voor informatie over de beschikbaarheid van specifieke mogelijkheden.

Aanschafopties

Voor de aanschaf van Qlik Anonieme toegang zijn er verschillende opties beschikbaar om uw vereisten en gebruikersscenario's te ondersteunen. Elke optie biedt verschillende verbruikscapaciteiten voor waardemeters van anonieme toegang. Raadpleeg Waardemeters van abonnement voor meer informatie over de betekenis van elk van de waardemeters.

Begin bij het aanschaffen van een van de volgende twee basispakketten:

• Het basispakket voor kleine tot middelgrote bedrijven (SMB) bevat 500 MB van Anonymous Access Capacity en 25 Anonymous Concurrent Sessions.

• Het standaard basispakket biedt 2 GB Anonymous Access Capacity en 100 Anonymous Concurrent Sessions.

U kunt dan de afzonderlijke delen van elk van de basispakketten aanschaffen om meer capaciteit toe te voegen. Deze capaciteit wordt toegevoegd aan de verbruikscapaciteit van het door u geselecteerde basispakket. U kunt bijvoorbeeld het SMB-basispakket selecteren om 500 MB Anonymous Access Capacity en 25 Anonymous Concurrent Sessions te ontvangen en vervolgens extra 500 MB Anonymous Access Capacity aanschaffen, waarmee uw totale abonnementscapaciteit uitkomt op 1 GB Anonymous Access Capacity en 25 Anonymous Concurrent Sessions.

Sommige van de andere inbegrepen capaciteiten en functies kunnen ook worden verhoogd of toegevoegd door een extra aankoop. Zie Specificaties en capaciteit van Qlik Anonieme toegang voor een lijst van mogelijkheden en harde limieten.

Verschillen tussen Qlik Anonieme toegang- en capaciteitsgebaseerde abonnementen

Een Qlik Anonieme toegang-abonnement is een soort Qlik Cloud-abonnement. Qlik Anonieme toegang-abonnementen zijn gebaseerd op een soortgelijk abonnementsmodel als Qlik Cloud capaciteitsgebaseerde abonnementen. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen de twee abonnementsmodellen. In de secties hieronder worden de twee abonnementsmodellen met elkaar vergeleken.

Gebruikersrechten

Lidmaatschap van gebruikers en toegangscontrole in de tenant wordt geregeld door de toewijzing van Full User-rechten in beide modellen. Het volgende is van toepassing op Qlik Anonieme toegang-abonnementen, maar niet op capaciteitsgebaseerde abonnementen:

• In sommige capaciteitsgebaseerde opties kunt u Basic Users toevoegen aan de tenant. In Qlik Anonieme toegang-abonnementen kunt u echter geen Basic Users toevoegen.

• In Qlik Anonieme toegang zijn anonieme gebruikers een extra groep gebruikers die beperkte toegang krijgen tot openbaar gedeelde inhoud. Anonieme gebruikers kunnen deze inhoud bekijken zonder een gebruikersrecht toegewezen te krijgen. Aan de andere kant zijn Full Users inbegrepen in het abonnement en krijgen ze uitgebreide toegang tot de tenant om apps te ontwikkelen die ze met anonieme toegang kunnen delen.

Waardemeters

Waardemeters voor capaciteitsgebaseerde abonnementen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoeveel gegevens kunnen worden verplaatst door en binnen Qlik Cloud. Aan de andere kant wordt de waarde van een Qlik Anonieme toegang-abonnement bepaald door de capaciteit van de tenant om anonieme gebruikers toegang te geven tot inhoud van het platform.

Voor Qlik Anonieme toegang-abonnementen zijn Anonymous Access Capacity en Anonymous Concurrent Sessions de belangrijkste waardemeters. Hoewel andere metrische gegevens (bijvoorbeeld gegevens voor analyse) nog steeds relevant zijn voor deze abonnementen, bepalen deze niet de waarde van de aankoop van het abonnement.

Ga voor meer informatie naar Waardemeters van abonnement.

Overschot

Overschot van het verbruik is toegestaan voor bepaalde aspecten van capaciteitsgebaseerde abonnementen. Qlik Anonieme toegang-abonnementen ondersteunen echter geen enkele vorm van overschot van het verbruik. Nadat een capaciteit is bereikt, kunt u die capaciteit niet meer verbruiken.

Als u een gebruiker uitnodigt wanneer er geen rechten meer beschikbaar zijn in uw abonnement, krijgt de gebruiker de status Aangevraagd en heeft deze geen toegang tot de activiteitencentra of apps. Ga voor meer informatie naar Gebruikers met de status Aangevraagd voor Qlik Anonieme toegang-abonnementen.

Tenantregio

Afhankelijk van uw capaciteitsgebaseerde abonnement hebt u misschien de optie om te kiezen in welke regio uw tenant wordt gehost. Aan de andere kant kan een tenant die binnen een Qlik Anonieme toegang-abonnement is gemaakt alleen bestaan in de regio Zweden in Qlik Cloud. Ga voor meer informatie naar De tenant maken en configureren.

Mogelijkheden en specificaties

Sommige mogelijkheden die beschikbaar zijn in capaciteitsgebaseerde abonnementen zijn niet beschikbaar in Qlik Anonieme toegang.

Bovendien zijn er verschillen in de beschikbare capaciteiten en guardrails. Grote apps worden bijvoorbeeld niet ondersteund, met een maximum app-grootte van 1 GB.

Ga voor meer informatie naar Specificaties en capaciteit van Qlik Anonieme toegang.