Zelfstudie – aanpassen hoe Inzichtenadviseur gegevens interpreteert

Welkom bij deze zelfstudie waarin u leert u hoe Inzichtenadviseur gegevens interpreteert in Qlik Sense.

Nadat u gegevens in een app hebt geladen, kunt u aanpassen hoe Inzichtenadviseur uw gegevens interpreteert. Inzichtenadviseur kan op basis van precedentgebaseerd leren hoe relaties in uw gegevensmodel geïnterpreteerd moeten worden. Als u bekend bent met uw gegevensmodel en weet hoe u wilt dat velden worden gebruikt, kunt u ook voor Inzichtenadviseur een logisch model in bedrijfslogica definiëren. Zo zorgt u ervoor dat Inzichtenadviseur de meest relevante resultaten biedt voor de gebruikers van uw app.

Wat u gaat leren

Nadat u deze zelfstudie hebt voltooid, weet u hoe u bedrijfslogica gebruikt voor het definiëren van het logische model voor uw app. U begrijpt hoe bedrijfslogica van invloed is op de resultaten van Inzichtenadviseur.

Wie moet deze zelfstudie volgen

U bent vertrouwd met de basisprincipes van Qlik Sense. U hebt bijvoorbeeld al gegevens geladen, apps gemaakt en visualisaties gemaakt in werkbladen.

U moet toegang hebben tot Gegevensbeheer en u moet toestemming hebben om gegevens te laden in Qlik Cloud Analyse.

Wat u eerst moet doen

Download dit pakket en pak het uit:

Zelfstudie-app voor Insight Advisor en bedrijfslogica

Dit pakket bestaat uit een kopie van de app Zelfstudie - bedrijfslogica en het Excel-bestand TutorialData. Upload deze bestanden naar een ruimte in uw hub. Open de app en navigeer naar Editor voor laden van gegevens. Klik op Gegevens laden om de gegevens van de app te laden.

InformatieOm de mogelijk relatieve vergelijkingen van kalenderperioden te laten zien, bevat TutorialData.xlsx gegevens voor toekomstige datums. Het load-script van de app werkt de gegevens in de app bij voor de huidige datum zodra de app wordt geladen. De schermafbeeldingen in deze zelfstudie variëren afhankelijk van de datum waarop u gegevens laadt.

Lessen van deze zelfstudie

De onderwerpen in deze zelfstudie zijn bedoeld om achtereenvolgens door te nemen. U kunt echter op elk gewenst moment stoppen om de zelfstudie later weer te hervatten.

Meer informatie en bronnen

Uw mening is belangrijk

Wij waarderen elke vorm van feedback die u hebt. Gebruik de onderstaande sectie om uw beoordeling te geven.