Datatyper som stöds

I följande tabell visas de Oracle-källdatatyper som stöds och deras standardmappning till Gateway för dataflytt-datatyper.

Vid flyttar till ett Oracle-baserat mål är käll- och måldatatyperna desamma, bortsett från de undantag som beskrivs i Homogen replikering.

Information om hur du visar den datatyp som mappas i målet finns i delavsnittet för den mål-koppling du använder.

Datatyper som stöds
Oracle-datatyper Gateway för dataflytt-datatyper

BINARY_FLOAT

REAL4

BINARY_DOUBLE

REAL8

BINARY

BYTES

FLOAT (P)

REAL8

NUMBER (P,S)

NUMBER enligt egenskapen "Exponera nummer som" i Gateway för dataflytt-inställningarna för Oracle-källdatabas.

När skalan är < 0: REAL8

När skalan är 0 och:

Precision = 0: REAL8

Precision < or = 2: INT1

Precision >2 och <or = 4: INT2

Precision >4 och <or = 9: INT4

Precision > 9: NUMERIC

Om precision > or = scale: NUMERIC

I alla andra fall: REAL8

DATE

DATETIME

INTERVAL_YEAR TO MONTH

STRING (med intervall år_till_månad-indikering)

INTERVAL_DAY TO SECOND

STRING (med intervall dag_till_sekund-indikering)

TIMESTAMP

DATETIME

TIDSMARKÖR MED TIDSZON

STRING (med tidsmarkör_med_tidszon-indikering)

TIMESTAMP WITH LOCAL TIME ZONE

STRING (med tidsmarkör_med_lokal_tidszon-indikering)

CHAR

STRING

VARCHAR2

Längd <= 4 000 bytes:

STRING

Längd > 4 000 bytes:

CLOB

NCHAR

Längd <= 4 000 bytes:

WSTRING

Längd > 4 000 bytes:

NCLOB

NVARCHAR2

Längd <= 4 000 bytes:

WSTRING

Längd > 4 000 bytes:

NCLOB

RAW

Längd <= 2 000 bytes:

BYTES

Längd > 2 000 bytes:

BLOB

REAL

REAL8

BLOB

Om du vill använda den här datatypen med Gateway för dataflytt måste du aktivera användningen av BLOB för en specifik uppgift.

BLOB

CLOB

Om du vill använda den här datatypen med Gateway för dataflytt måste du aktivera användningen av CLOB för en specifik uppgift.

CLOB

NCLOB

Om du vill använda den här datatypen med Gateway för dataflytt måste du aktivera användningen av NCLOB för en specifik uppgift.

NCLOB

LONG

Datatypen LONG stöds inte i Batch-optimerat tillämpningsläge.

Om du vill använda den här datatypen med Gateway för dataflytt måste du aktivera användningen av LOB för en specifik uppgift.

CLOB

LONG RAW

Datatypen LONG RAW stöds inte i Batch-optimerat tillämpningsläge.

Om du vill använda den här datatypen med Gateway för dataflytt måste du aktivera användningen av LOB för en specifik uppgift.

BLOB

XMLTYPE

Anteckning om information
  • Vid flyttarXML-kolumner kan prestandan förbättras genom att inte använda Oracle 12-klienten.

• Stöd för XMLTYPE-datatypen kräver den fullständiga Oracle-klienten (till skillnad från Oracle Instant Client).

När målkolumnen är en CLOB stöds både fullständigt LOB-läge och begränsat LOB-läge (beroende på målet).

Mer information finns i LOB-stöd se Metadata.

CLOB

Datatyper som inte stöds

Följande datatyper stöds inte:

• BFILE
  • ROWID
  • REF
  • UROWID
  • ANYDATA
  • SDO_GEOMETRY
  • Användardefinierade datatyper
Anteckning om information
  • Virtuella kolumner stöds inte.
  • Eftersom datatypen ROWID inte stöds, stöds inte heller materialiserade vyer baserade på en ROWID-kolumn.