Krypteringsmetoder som stöds

I det här delavsnittet beskrivs vilka krypteringsmetoder som Qlik Replicate har stöd för när man arbetar med en Oracle-källdatabas och anger kraven för stöd för HSM-kryptering.

TDE-kryptering

Både tabellutrymmes- och kolumnkryptering stöds.

Begränsningar och överväganden

• NNE (Native Network Encryption) stöds om det är konfigurerat korrekt både i Oracle och i Oracle-klientfilen sqlnet.ora.
  • Mellanlagring av kolumnerna som krypterats med 3DES168-algoritmen stöds inte.

HSM-kryptering

Både tabellutrymmes- och kolumnkryptering stöds.

Förutsättningar

• En Oracle DBA ska installera PKCS #11-klienten på Data Movement gateway-maskinen och konfigurera den för att fungera med HSM.
  • Definiera miljövariabeln AREP_HSM_LIB med en sökväg till pkcs11 dll/so.

Exempel:

• set AREP_HSM_LIB=C:\Program Files\Vormetric\DataSecurityExpert\Agent\pkcs11\bin\vorpkcs11.dll

• export AREP_HSM_LIB=/opt/cloudhsm/lib/libcloudhsm_pkcs11.so

Installera

1. Ange HSM i Names-fälten.
  2. I fältet Values ställer du antingen in crypto_username:password eller bara password, beroende på ditt HSM. För Oracle Key Vault ska lösenordet vara samma som det som användes för att installera okvclient.jar. Lösenordet eller crypto_username:password-kombinationen är samma inloggningsuppgifter som användes för att skapa TDE master-nyckeln.

Begränsningar och överväganden

• Vid arbete med Oracle Key Vault for Oracle 19 måste Oracle 19.17 full client eller senare vara installerad.

Anteckning om informationOracle Key Vault kan användas med alla HSM med PKCS#11-API:t. Att använda Oracle Vault i OCI (Oracle Cloud Infrastructure) stöds inte, eftersom det inte tillhandahåller ett offentligt PKCS#11-API.
  • Mellanlagring av kolumnerna som krypterats med 3DES168-algoritmen stöds inte.