MySQL

I det här avsnittet beskrivs hur man konfigurerar en MySQL-källa i en datauppgift. Innan du påbörjar datauppgiften ska du se till att du har uppfyllt Förutsättningar, konfigurerat Behörigheter som krävs och bekantat dig med Begränsningar och överväganden.

Du behöver konfigurera kopplingen till MySQL vid mellanlagring av data från någon av de följande databaserna:

• På plats:

• Molnbaserat:

• Amazon Aurora

• Amazon RDS for MySQL

• Amazon RDS for MariaDB

• Google Cloud SQL for MySQL

• Microsoft Azure Database for MySQL

Ställa in kopplingsegenskaper

I det här avsnittet beskrivs de tillgängliga anslutningsegenskaperna. Alla egenskaper krävs om inget annat anges.

Datakälla

• Data gateway: Namnet på Gateway för dataflytt att använda för åtkomst till dina data.

• Molnleverantör: Om din MySQL-database finns i molnet väljer du leverantör:

• None (standard)

• Amazon Aurora

• Amazon RDS

• Google Cloud

• Microsoft Azure

• Server: Värdnamnet eller IP-adressen för datorn som MySQL-databasen är installerad på.

• Port: Den port som Qlik Cloud-tjänsterna använder för att få åtkomst till MySQL-databasen. 3306 är standard.

Kontoegenskaper

Användarnamn och Lösenord: Användarnamn och lösenord för en användare som har behörighet att komma åt MySQL-databasen.

SSL-alternativ

Du kan konfigurera Qlik Data Gateway – dataflytt till att ansluta till datakällan med hjälp av SSL.

• SSL-läge: Välj ett av följande:
    • Inget – anslut enbart med efternamn och lösenord.
    • Föredraget – upprättar en krypterad anslutning om servern har stöd för krypterade anslutningar och övergår till okrypterad anslutning om det inte går att upprätta en krypterad anslutning.
    • Krävs – upprättar en krypterad anslutning om servern har stöd för krypterade anslutningar. Anslutningsförsöket misslyckas om det inte går att upprätta en krypterad anslutning.
    • Verifiera CA – samma som Krävs, men verifierar också serverns Certificate Authority- (CA) certifikat mot de konfigurerade CA-certifikaten. Anslutningsförsöket misslyckas om det inte går att hitta ett matchande CA-certifikat.
    • Fullständig verifiering – samma som Verifiera CA, men utför också en verifiering av värdnamnets identitet genom att kontrollera klientens värdnamn (d.v.s. Qlik Data Gateway – dataflytt) använder för att ansluta till servern mot identiteten i certifikatet som servern skickar till klienten. Klienten kontrollerar om det värdnamn som används för att ansluta matchar Common Name-värdet i servercertifikatet. Anslutningen misslyckas om värdena inte matchar.
  • Betrott certifikat: Den certifikatutfärdare (CA) som utfärdade klientcertifikatet i PEM-format.
  • Clientcertifikat: Det klientcertifikat som begärs av servern.
  • Client certificate key: Klientens privata nyckelfil i PEM-format.

Databasegenskaper

Databasens tidszon: Den tidszon där källdatabasen finns.

CDC-egenskaper

Kontrollera binär logg avseende förändringar var – Hur ofta den binära loggen ska kontrolleras avseende förändringar när databasen är inaktiv (d.v.s. när inga förändringar utförs på källtabellerna). Standard är fem sekunder. Det finns vanligen ingen anledning att ändra intervallet. Men för att minska lasten på systemet kan du behöva ändra intervallet i följande scenarion:

• Databasen uppdateras oregelbundet
  • Avsökning av systemet avseende förändringar gör systemet långsammare
  • Ändringar behöver inte göras i realtid

Interna egenskaper

Interna egenskaper är till för speciella användarfall och visas därför inte i dialogen. De ska bara användas om Qlik-supporten uppmanar dig att göra det.

Använd Skapa ny- och Avbryt-knapparna till höger om fälten för att lägga till och ta bort egenskaper efter behov.

Namn

Visningsnamnet för källans anslutning.