PostgreSQL

I det här avsnittet beskrivs hur man konfigurerar en PostgreSQL-källa i en datauppgift. Innan du påbörjar datauppgiften ska du se till att du har uppfyllt Förutsättningar, konfigurerat Begränsningar och överväganden och bekantat dig med Behörigheter som krävs.

Du måste konfigurera anslutningen till PostgreSQL när du mellanlagrar data från någon av följande databaser:

• På plats:

• PostgreSQL

Anteckning om informationPostgreSQL-källan på plats har också stöd för mellanlagring från Azure Database for PostgreSQL - Flexible Server.
  • Molnbaserat:

• Amazon Aurora

• Amazon RDS för PostgreSQL

• Microsoft Azure-databas för PostgreSQL

• Google Cloud SQL för PostgreSQL: Gateway för dataflytt 2022.11.42 eller senare krävs

• Google Cloud AlloyDB för PostgreSQL: Gateway för dataflytt 2023.5.10 eller senare krävs.

Ställa in anslutningsegenskaper

I det här avsnittet beskrivs de tillgängliga anslutningsegenskaperna. Alla egenskaper krävs om inget annat anges.

Datakälla

• Data gateway: Namnet på Gateway för dataflytt att använda för åtkomst till dina data.

• Molnleverantör: Om din PostgreSQL-database finns i molnet väljer du leverantör:

• Ingen (välj om din PostgreSQL-databas finns på platsen)

• Amazon Aurora

• Amazon RDS

• Microsoft Azure

• Google Cloud SQL - Gateway för dataflytt 2022.11.42 eller senare krävs.

• Server: värdnamnet eller IP-adressen för den dator där PostgreSQL-databasen är installerad.

• Port: den port genom vilken Data Movement-gatewayen kommer att få tillgång till PostgreSQL-databasen. Standardvärdet är 5432.

Kontoegenskaper

Användarnamn och Lösenord: Användarnamn och lösenord för en användare som har behörighet att komma åt PostgreSQL-databasen.

Databasegenskaper

Databasnamn: du kan använda två metoder för att specificera en databas:

• Metod 1 - Välj från en lista: Klicka på Ladda databas och välj sedan en databas.
  • Metod 2 - Manuellt: Välj Ange databasnamn manuellt och ange databasens namn.

SSL-alternativ

Du kan konfigurera Qlik Data Gateway – dataflytt till att ansluta till datakällan med hjälp av SSL.

• SSL-läge: Välj ett av följande:
    • Inget – anslut enbart med efternamn och lösenord.
    • Föredraget – upprättar en krypterad anslutning om servern har stöd för krypterade anslutningar och övergår till okrypterad anslutning om det inte går att upprätta en krypterad anslutning.
    • Krävs – upprättar en krypterad anslutning om servern har stöd för krypterade anslutningar. Anslutningsförsöket misslyckas om det inte går att upprätta en krypterad anslutning.
    • Verifiera CA – samma som Krävs, men verifierar också serverns Certificate Authority- (CA) certifikat mot de konfigurerade CA-certifikaten. Anslutningsförsöket misslyckas om det inte går att hitta ett matchande CA-certifikat.
    • Fullständig verifiering – samma som Verifiera CA, men utför också en verifiering av värdnamnets identitet genom att kontrollera klientens värdnamn (d.v.s. Qlik Data Gateway – dataflytt) använder för att ansluta till servern mot identiteten i certifikatet som servern skickar till klienten. Klienten kontrollerar om det värdnamn som används för att ansluta matchar Common Name-värdet i servercertifikatet. Anslutningen misslyckas om värdena inte matchar.
  • Betrott certifikat: Den certifikatutfärdare (CA) som utfärdade klientcertifikatet i PEM-format.
  • Clientcertifikat: Det klientcertifikat som begärs av servern.
  • Client certificate key: Klientens privata nyckelfil i PEM-format.
  • CRL: CRL-certifikatet. Den här filen innehåller certifikat som återkallats av certifikatutfärdarna. Om servercertifikatet finns i den här listan kommer anslutningen att misslyckas.
  • SSL-komprimering: Välj det här alternativet för att komprimera data innan det krypteras.

CDC-egenskaper

WAL heartbeat – En CDC-uppgift som körs men som inte samlar in ändringar (på grund av inaktivitet i källtabellen) kommer att fortsätta att uppta LSN-positionen i den slot som tilldelats uppgiften, vilket förhindrar att WAL:en kortas av. Eftersom WAL:en är en serverresurs som används av alla PostgreSQL-processer kan den bli extremt stor om inga ändringar registreras under en längre tid.

För att förhindra detta aktiverar du alternativet WAL heartbeat . När det här alternativet är aktiverat efterliknar PostgreSQL-källan koppling uppgiftsaktiviteten genom att regelbundet överföra pseudotransaktioner (kallade "heartbeats") till heartbeat-tabellen och därigenom flytta fram uppgifts-slotens LSN-position.

• Schema för heartbeat-artefakter: Det schema där WAL-heartbeat-tabellen (attrep_wal_heartbeat) kommer att skapas. Standardvärdet är "public".
  • Heartbeat-frekvens (minuter): Den frekvens med vilken transaktioner ska överföras till heartbeat-tabellen.

DDL-egenskaper

Anteckning om informationDe här alternativen är bara relevanta för "Replicate data"-uppgifter. Information om att konfigurera "Replicate data"-uppgifter finns i Replikera data.
  • Samla in DDL-händelser: När det här alternativet väljs utförs följande åtgärder:
    • För att underlätta insamling av DDL-händelser skapar Gateway för dataflytt utlösare och andra operativa artefakter i PostgreSQL-databasen när uppgiften startar. Du kan ta bort de här artefakterna senare enligt beskrivningen i Ta bort artefakter från källdatabasen nedan.
    • Strömmade DDL-händelser samlas in.
  • Skapa DDL-artefakter i schema: det schema som de operativa DDL-databasartefakterna kommer att skapas i. Standardvärdet är "Public".

Tar bort artefakter från källdatabasen

För att registrera ändringar skapar Gateway för dataflytt olika artefakter i PostgreSQL-databasen när uppgiften startar. Du kan ta bort de här artefakterna om du bestämmer dig för att ta bort uppgifterna längre fram.

För att ta bort artefakterna kör du följande satser (i den ordning de visas nedan), där public är standardschemat som artefakterna skapades i:

• drop event trigger attrep_intercept_ddl

Anteckning om informationevent trigger tillhör inte något speciellt schema.
  • drop function public.attrep_intercept_ddl()
  • drop table public.attrep_ddl_audit
  • drop schema public
  • drop table schema.attrep_wal_heartbeat

där schemaär Schemat för heartbeat-artefakter som anges i kopplingsinställningarna.

Anteckning om varning

Scheman bör endast tas bort med mycket stor försiktighet, om ens alls. Ta aldrig bort ett operativt schema, framför allt inte public.

Interna egenskaper

Interna egenskaper är till för speciella användarfall och visas därför inte i dialogen. De ska bara användas om Qlik-supporten uppmanar dig att göra det.

Använd Skapa ny- och Avbryt-knapparna till höger om fälten för att lägga till och ta bort egenskaper efter behov.

Namn

Visningsnamnet för källans anslutning.