Standby-konfigurationer som stöds

I följande tabell listas de Oracle Standby-konfigurationer som stöds.

Konfigurationer som stöds
Standby Configuration Stöds Obs

Snapshot Standby

Ja

-

Physical Standby

Ja

• Den fysiska standby-databasen måste ha Active Data Guard aktiverat (tillgängligt från Oracle 11g eller senare).
  • När initieringsparametern för Oracle LOG_ARCHIVE_DEST_n konfigureras med alternativet DELAY kan körning av en Full Load och Apply Changes-uppgift resultera i saknade eller felaktiga data i måldatabasen.

Det inträffar beroende på att Data Movement gateway tolkar tidsmarkören för ändringar i Redo-loggarna som tidsmarkörer för Oracle-instansen varifrån Full Load utfördes då de faktiskt är Tidsmarkörer för Oracle-instansen där ändringarna skett (som Primary Oracle-instans). Diskrepansen i resulterande tidsmarkörer innebär att vissa ändringar i Redo-loggarna kan tolkas som "old" och inte flyttad.

Problemet kan lösas med en intern parameter. För information om parametern ska du kontakta Qlik Support.

• Oracle Physical Standby har enbart stöd för en Oracle Primary RAC-instans där alla noder är öppna (tillgängliga). Med andra ord stöds inte en Oracle Primary RAC-instans där vissa noder är tillgängliga och andra inte är det.

Logical Standby

Nej

Hot Standby

Nej