Arbeta med Amazon RDS for Oracle

Innan du kan landa data från Amazon RDS for Oracle ska du se till att förutsättningarna som beskrivs nedan är uppfyllda.

Anteckning om informationOracle-databaser med aktiverad Multi-AZ stöds.

Begränsningar och överväganden för Amazon RDS for Oracle

Vid mellanlagring från Amazon RDS for Oracle stöds TDE enbart för krypterade tabellutrymmen och endast vid användning av Oracle LogMiner.

Amazon RDS for Oracle-behörigheter som krävs

Detta ämne beskriver de behörigheter som krävs för mellanlagring från Amazon RDS for Oracle.

Bevilja följande behörigheter:

• GRANT SELECT ANY TABLE
  • GRANT SELECT för ALL_VIEWS till användare;
  • GRANT SELECT ANY TRANSACTION till användare;
  • GRANT SELECT för DBA_TABLESPACES till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_TAB_PARTITIONS till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_INDEXES till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_OBJECTS till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_TABLES till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_USERS till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_CATALOG till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_CONSTRAINTS till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_CONS_COLUMNS till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_TAB_COLS till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_IND_COLUMNS till användare;
  • GRANT SELECT för ALL_LOG_GROUPS till användare;
  • GRANT LOGMINING till användare;

Dessutom ska följande statements verkställas:

exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$ARCHIVED_LOG','user','SELECT');
exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOG','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOGFILE','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$DATABASE','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$THREAD','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$PARAMETER','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$NLS_PARAMETERS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$TIMEZONE_NAMES','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$TRANSACTION','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$CONTAINERS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('DBA_REGISTRY','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('OBJ$','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('ALL_ENCRYPTED_COLUMNS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOGMNR_LOGS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOGMNR_CONTENTS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('DBMS_LOGMNR','user','EXECUTE');

Förbereda Mellanlagring från Amazon RDS for Oracle

Detta delavsnitt beskriver i detalj kraven för att arbeta med Oracle on Amazon RDS.

Ställa in kompletterande loggning

Qlik Cloud Data Integration kräver att kompletterande loggning på databasnivå är aktiverat. Verkställ följande kommando för att aktivera kompletterande loggning på databasnivå:

exec rdsadmin.rdsadmin_util.alter_supplemental_logging('ADD');

Även om det inte krävs är här exempel på några ytterligare kommandon att verkställa för att ändra attribut för kompletterande loggning:

exec rdsadmin.rdsadmin_util.alter_supplemental_logging('ADD','ALL');

exec rdsadmin.rdsadmin_util.alter_supplemental_logging('DROP','PRIMARY KEY');

Aktivera automatiska säkerhetskopieringar

I steg 5: Management Options för att ställa in din instans av Oracle databas ska du ställa in alternativet Enabled Automatic Backups som Yes.

Ställa in arkivering

För att behålla arkiverade redo-loggar för din instans av Oracle databas (vilket gör att Qlik Cloud Data Integration kan hämta logginformationen med Oracle LogMiner) ska du verkställa följande kommando (exempel för 24 timmar):

exec rdsadmin.rdsadmin_util.set_configuration('archivelog retention hours',24);

Kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme i ditt minne för arkiverade redo-loggar för angiven period.

Använd Log Reader för åtkomst till redo-loggarna

Följande steg är enbart relevanta när Log Reader används för åtkomst till redo-loggarna.

Skapa kataloger för onlineloggar och arkiverade loggar

Innan du kan använda Log Reader måste du skapa kataloger för onlineloggar och arkiverade loggar.

För att skapa katalogerna ska du köra följande kommandon:

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.create_archivelog_dir;

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.create_onlinelog_dir;

För att ta bort katalogerna (om inga mellanlagring-uppgifter pågår) ska du köra följande kommandon:

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.drop_archivelog_dir;

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.drop_onlinelog_dir;

Begränsningar och överväganden

Följande Oracle-funktioner stöds inte när du använder Log Reader med Amazon RDS for Oracle:

• ASM
  • TDE