Ansluta till databaser

Följande databaskällor stöds i Qlik Cloud Data Integration vida användning av Qlik Data Gateway – dataflytt. Data som mellanlagras på målplattformen hålls uppdaterad med CDC-teknik (Change Data Capture), eller med fullständiga schemalagda inläsningar för att regelbunden inläsning.

En del i att skapa en uppgift för att mellanlagra data involverar konfigurering av kopplingen till källdatabasen. När du konfigurerar kopplingen till källdatabasen (i kopplingen) måste du också välja vilken Data Movement-gateway som ska användas för att komma åt källan. Innan du konfigurerar anslutningen till källan måste du därför se till att en Data Movement-gateway har konfigurerats för åtkomst till den valda datakällan och att den nödvändiga drivrutinen är installerad på Data Movement-gatewayservern.

Mer information om Qlik Data Gateway – dataflytt finns i .Qlik Data Gateway – dataflytt.

Anteckning om informationNär du kopplar till datakällor kan du behöva lägga till underliggande IP-adresser för Qlik Cloud i din godkända-lista. Mer information finns i Frilistning av domännamn och IP-adresser.

Ansluter till en databas

För att kunna koppla till databaser måste du konfigurera Gateway för dataflytt. Mer information finns i Qlik Data Gateway – dataflytt.

Anteckning om informationNär du kopplar till datakällor kan du behöva lägga till underliggande IP-adresser för Qlik Cloud i din godkända-lista. Mer information finns i Frilistning av domännamn och IP-adresser.
Anteckning om tips

Qlik har släppt en ny navigering som för närvarande är valfri. Om din huvudadministratör har aktiverat den nya navigeringen kommer:

• Startmenyn () för att komma åt Dataintegreringen att finnas högst upp till vänster.
  • Åtgärder som tidigare utfördes med Lägg till ny-knappen (som har tagits bort) nu att utföras genom att växla till en specifik kontext (exempelvis Dataintegrering > Koppling) och klicka på Skapa <object>-knappen.

En detaljerad beskrivning av ändringarna finns i Ny plattformsnavigering på Qlik Talend Dataintegrering.

1. Det första steget i att koppla till ett SaaS-program är attlägga till en koppling till datakällan. Du kan göra detta på flera olika sätt.

• Klicka på Lägg till nytt i det övre fältet och klickar sedan på Datakoppling.

• Klicka på Skapa koppling där källkopplingar listas (till exempel i konfigurationsguiden för datauppgifter).

Välj Databas i Kategori-listan och Källa i Typ-listan för att filtrera listan med kopplingar till databaser.

Du kan också välja bland nyligen använda kopplingar.

2. Välj vilken databas du vill koppla till. För instruktioner om att konfigurera kopplingen: leta upp din koppling i nedanstående lista och klicka på länken.