Behörigheter som krävs

Detta delavsnitt beskriver behörigheterna som krävs för att arbeta med en Oracle-källa.

Anteckning om information

Vid mellanlagring från Oracle for Amazon RDS ska du i stället se Amazon RDS for Oracle-behörigheter som krävs.

Allmänna behörigheter

För att använda en Oracle-källa i en Data Movement gateway-uppgift måste användaren som anges i Data Movement gateway Oracle koppling-anslutningsinställningar beviljas följande behörigheter i Oracle databas:

Anteckning om information

Om någon av nödvändiga behörigheter inte kan beviljas till en V$xxx ska de beviljas till V_$xxx.

• SELECT ANY TRANSACTION
  • SELECT för V_$ARCHIVED_LOG
  • SELECT för V_$LOG
  • SELECT för V_$LOGFILE
  • SELECT för V_$DATABASE
  • SELECT för V_$THREAD
  • SELECT för V_$PARAMETER
  • SELECT för V_$NLS_PARAMETERS
  • SELECT för V_$TIMEZONE_NAMES
  • SELECT för GV_$TRANSACTION
  • SELECT för V_$CONTAINERS
  • SELECT för ALL_INDEXES
  • SELECT för ALL_OBJECTS
  • SELECT för DBA_OBJECTS – Krävs för Oracle-versioner som är före 11.2.0.3.
  • SELECT för ALL_TABLES
  • SELECT för ALL_USERS
  • SELECT för ALL_CATALOG
  • SELECT för ALL_CONSTRAINTS
  • SELECT för ALL_CONS_COLUMNS
  • SELECT för ALL_TAB_COLS
  • SELECT för ALL_IND_COLUMNS
  • SELECT för ALL_LOG_GROUPS
  • SELECT för SYS.DBA_REGISTRY
  • SELECT för SYS.OBJ$
  • SELECT för SYS.ENC$
  • SELECT för DBA_TABLESPACES
  • SELECT för ALL_TAB_PARTITIONS
  • SELECT för ALL_ENCRYPTED_COLUMNS
  • Om vyer exponeras: SELECT för ALL_VIEWS

Bevilja följande ytterligare behörigheter (för varje källtabell) när du använder en specifik lista med tabeller:

• SELECT för <any-source-table>;

Bevilja följande ytterligare behörigheter när du använder ett mönster för listan med tabeller:

• SELECT ANY TABLE;

Bevilja följande ytterligare behörigheter (för varje källtabell) när Data Movement gateway automatiskt lägger till kompletterande loggning (standardbeteendet) och du använder en specifik lista med tabeller.

• ALTER för <any-source-table>;

Bevilja följande ytterligare behörigheter när Data Movement gateway automatiskt lägger till kompletterande loggning (standardbeteendet).

• ALTER ANY TABLE;
  • Vid åtkomst till en Oracle standby databas måste följande behörigheter beviljas.

SELECT för V$STANDBY_LOG

• Vid åtkomst till inbyggda tabeller måste följande behörigheter beviljas:

SELECT för all_nested_tables

SELECT för all_nested_table_cols

Åtkomstbehörigheter när Oracle LogMiner används för åtkomst till redo-loggarna

Om du använder Oracle LogMiner för åtkomst till Redo-loggarna ska följande behörigheter beviljas.

• CREATE SESSION
  • EXECUTE för DBMS_LOGMNR
  • SELECT för V_$LOGMNR_LOGS
  • SELECT on V_$LOGMNR_CONTENTS
  • LOGMINING

Anteckning om information

Denna behörighet krävs enbart för Oracle 12c eller senare.

Åtkomstbehörigheter när Log Reader används för åtkomst till redo-loggarna

När Log Reader används för åtkomst till Redo-loggarna ska följande behörigheter beviljas användaren som angetts i Oracle koppling-inställningar:

• CREATE SESSION
  • SELECT för v_$transportable_platform

Bevilja behörigheten SELECT för v_$transportable_platform om Redo-loggarna är lagrade i ASM och koms åt med Data Movement gateway från ASM.

• SELECT för V_$DATABASE_INCARNATION
  • CREATE ANY DIRECTORY

Qlik Cloud Data Integration använder följande Oracle-funktioner för filåtkomst:

• BFILE read – Används när Data Movement gateway inte har åtkomst på filnivå till Redo-loggarna och Redo-loggarna inte koms åt från ASM.
  • DBMS_FILE_TRANSFER package – Används för att kopiera Redo-loggfilerna till en tillfällig mapp (då behörigheten EXECUTE ON DBMS_FILE_TRANSFER också måste vara beviljad).
  • DBMS_FILE_GROUP package – Används för att radera REDO-loggfilerna från en tillfällig/alternativ mapp (då behörigheten EXECUTE ON DBMS_FILE_GROUP också måste vara beviljad).

Oracle filfunktioner fungerar tillsammans med Oracle kataloger. Alla Oracle katalogobjekt inkluderar namnet på mappen som innehåller filerna som behöver bearbetas.

Om du vill att Data Movement gateway ska skapa och hantera Oracle-katalogerna måste du bevilja behörigheten CREATE ANY DIRECTORY som specificeras ovan. Observera att katalognamnen får prefixet attrep_. Om du inte beviljar denna behörighet måste du skapa motsvarande kataloger manuellt. Namnen på de kataloger som skapas manuellt behöver inte prefixet ATTUREP_, ATTUTMP_, or ATTUGRP_. Om du skapar katalogerna manuellt och Oracle-användaren som angetts i Oracle Source koppling inte är användaren som skapat Oracle Directories ska även behörigheten READ för DIRECTORY beviljas.

Om Oracle-källan koppling har konfigurerats att kopiera Redo-loggfilerna till en tillfällig mapp och Oracle-användaren som angetts i Oracle-källan koppling inte är användaren som skapade Oracle-katalogerna krävs även följande ytterligare behörigheter:

• READ för Oracle katalogobjektet som angetts som källkatalog
  • WRITE för katalogobjektet som angetts som destinationskatalog i kopieringsprocessen

ASM-behörgheter som krävs

Följande delavsnitt beskriver de ytterligare behörigheter som krävs när redo-loggarna sparas i ASM.

Bevilja följande behörighet:

SELECT ON v_$transportable_platform

Från Oracle 11g Release 2 (11.2.0.2) måste Data Movement gateway beviljas SYSASM-behörighet för åtkomst till ASM-kontot. I äldre versioner som stöds bör det räcka med att bevilja Data Movement gateway SYSDBA-behörighet.

Anteckning om information

Vid anslutning till ASM kommer Data Movement gateway först försöka logga in som SYSDBA och, om det inte lyckas, försöka logga in somSYSASM.

Du kan validera åtkomst till ASM-kontot genom att öppna kommandotolken och ange följande statements:

sqlplus asmuser/asmpassword@+asmserver as sysdba

-OR-

sqlplus asmuser/asmpassword@+asmserver as sysasm