Microsoft SQL Server (Microsoft CDC-baserad)

I det här avsnittet beskrivs hur man konfigurerar en Microsoft SQL Server-källa (Microsoft CDC) i en datauppgift. Innan du påbörjar datauppgiften ska du se till att du har uppfyllt Förutsättningar, konfigurerat Behörigheter som krävs och bekantat dig med Begränsningar och överväganden.

När mellanlagringsdata från en Microsoft SQL Server-källa (Microsoft CDC-baserad) samlas ändringarna in från Microsoft Change Tables i stället för från SQL Servers transaktionslogg. Genom eliminering av behovet av att förlita sig på transaktionsloggen minimeras risken för dataförlust på grund av att transaktionsloggen inte kan bevaras online och att säkerhetskopieringens transaktionslogg inte är tillgänglig.

Anteckning om informationMellanlagring från en geo-replica-databas stöds också. Mer information om georeplikering finns på https://learn.microsoft.com/en-us/azure/azure-sql/database/active-geo-replication-configure-portal?view=azuresql&tabs=portal

Ställa in anslutningsegenskaper

I det här avsnittet beskrivs de tillgängliga anslutningsegenskaperna. Alla egenskaper krävs om inget annat anges.

Datakälla

• Data gateway: Namnet på Gateway för dataflytt att använda för åtkomst till dina data.

• Molnleverantör: välj Ingen om din SQL-server finns på plats eller Microsoft Azure om den finns på Azure (Azure SQL Managed Instance or Azure SQL-databas).

• Server: värdnamnet eller IP-adressen för datorn som Microsoft Azure SQL Managed Instance-databasen är installerad på.

Anteckning om information

Om du vill åsidosätta standardporten lägger du till porten i servernamnet, avgränsad med ett kommatecken. Till exempel, om servernamnet är myserver.company.local och porten är 3333, bör servernamnet vara:

myserver.company.local,3333

Kontoegenskaper

Användarnamn och Lösenord: användarnamnet och lösenordet för en användare som har behörighet att komma åt Microsoft Azure SQL Managed Instance.

Databasegenskaper

• Databasnamn: du kan använda två metoder för att specificera en databas:

• Metod 1 - Välj från en lista: Med den här metoden måste användaren vara skapad på masterdatabasen. Klicka på Ladda databas och välj sedan en databas.
    • Metod 2 - Manuellt: Välj Ange databasnamn manuellt och ange databasens namn.

CDC-egenskaper

Aktivera MS-CDC på alla insamlade tabeller – välj det här alternativet för att aktivera MS-CDC automatiskt för alla valda källtabeller (på alla kolumner). När det här alternativet har valtst kommer MS-CDC-tabellerna att skapas i databasens standardfilgrupp.

Anteckning om varningAnvändaren måste vara medlem i databasrollen db_owner för att kunna aktivera MS-CDC på alla insamlade tabeller.

DDL-egenskaper

Anteckning om informationDe här alternativen är bara relevanta för "Replicate data"-uppgifter. Information om att konfigurera "Replicate data"-uppgifter finns i Replikera data.
  • Samla in DDL-händelser: När det här alternativet väljs utförs följande åtgärder:
    • För att underlätta insamling av DDL-händelser skapar Gateway för dataflytt utlösare och andra operativa artefakter i Microsoft SQL-databasen när uppgiften startar. Du kan ta bort de här artefakterna senare enligt beskrivningen i Ta bort artefakter från källdatabasen nedan.
    • Strömmade DDL-händelser samlas in.
  • Skapa DDL-artefakter i schema: det schema som DDL-databasartefakterna kommer att skapas i. Standardvärdet är dbo.

Tar bort artefakter från källdatabasen

För att registrera ändringar skapar Gateway för dataflytt olika artefakter i Microsoft SQL Server-databasen när uppgiften startar. Du kan ta bort de här artefakterna om du vid en senare tidpunkt bestämmer dig för att ta bort uppgifterna.

För att ta bort artefakterna kör du följande satser (i den ordning de visas nedan), där dbo är standardschemat som artefakterna skapades i:

DROP TRIGGER [attrep_mscdc_ddl_catcher] ON DATABASE
DROP TABLE [dbo].[attrep_mscdc_ddl_history]

Interna egenskaper

Interna egenskaper är till för speciella användarfall och visas därför inte i dialogen. De ska bara användas om Qlik-supporten uppmanar dig att göra det.

Använd Skapa ny- och Avbryt-knapparna till höger om fälten för att lägga till och ta bort egenskaper efter behov.

Namn

Visningsnamnet för källans anslutning.