Werken met Amazon RDS for Oracle

Voordat u gegevens van Amazon RDS for Oracle tijdelijk kunt opslaan, moet u ervoor zorgen dat u de hieronder beschreven vereisten worden vervuld.

InformatieOracle-databases waarbij Multi-AZ is ingeschakeld worden ondersteund.

Overwegingen en beperkingen voor Amazon RDS for Oracle

Wanneer Tussenopslag van Amazon RDS for Oracle, wordt TDE alleen ondersteund met versleutelde tabelruimte en alleen bij gebruik van Oracle LogMiner.

Vereiste Amazon RDS for Oracle-machtigingen

Dit onderwerp beschrijft de vereiste machtigingen bij Tussenopslag van Amazon RDS for Oracle.

Ken de volgende bevoegdheden toe:

• GRANT SELECT ANY TABLE
  • GRANT SELECT op ALL_VIEWS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT ANY TRANSACTION aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op DBA_TABLESPACES aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_TAB_PARTITIONS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_INDEXES aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_OBJECTS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_TABLES aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_USERS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_CATALOG aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_CONSTRAINTS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_CONS_COLUMNS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_TAB_COLS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_IND_COLUMNS aan gebruiker;
  • GRANT SELECT op ALL_LOG_GROUPS aan gebruiker;
  • GRANT LOGMINING aan gebruiker;

Voer daarnaast de volgende instructies uit:

exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$ARCHIVED_LOG','user','SELECT');
exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOG','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOGFILE','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$DATABASE','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$THREAD','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$PARAMETER','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$NLS_PARAMETERS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$TIMEZONE_NAMES','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$TRANSACTION','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$CONTAINERS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('DBA_REGISTRY','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('OBJ$','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('ALL_ENCRYPTED_COLUMNS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOGMNR_LOGS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('V_$LOGMNR_CONTENTS','user','SELECT'); exec rdsadmin.rdsadmin_util.grant_sys_object('DBMS_LOGMNR','user','EXECUTE');

Tussenopslag voorbereiden via Amazon RDS for Oracle

De sectie bevat de vereisten voor het werken met Oracle op Amazon RDS.

Aanvullende logboekregistratie instellen

Qlik Cloud Data Integration vereist dat aanvullende logboekregistratie op databaseniveau is ingeschakeld. Als u aanvullende logboekregistratie op databaseniveau wilt inschakelen, voert u de volgende opdracht uit:

exec rdsadmin.rdsadmin_util.alter_supplemental_logging('ADD');

Hoewel niet vereist, bevatten voorbeelden van aanvullende opdrachten die u kunt uitvoeren om de kenmerken voor aanvullende logboekregistratie te wijzigen onder andere:

exec rdsadmin.rdsadmin_util.alter_supplemental_logging('ADD','ALL');

exec rdsadmin.rdsadmin_util.alter_supplemental_logging('DROP','PRIMARY KEY');

Automatische back-ups inschakelen

In Stap 5: Beheeropties van het instellen van uw exemplaar van de Oracle-database, stelt u de optie Automatische back-ups ingeschakeld in op Ja.

Archivering instellen

Als u gearchiveerde opnieuw-logboeken van uw exemplaar van de Oracle-database (die toestaat dat Qlik Cloud Data Integration de logboekinformatie ophaalt met behulp van Oracl LogMiner) wilt behouden, voert u de volgende opdracht uit (voorbeeld 24 uur):

exec rdsadmin.rdsadmin_util.set_configuration('archivelog retention hours',24);

Zorg ervoor dat u opslag over voldoende ruimte beschikt voor de gearchiveerde opnieuw-logboeken tijdens de opgegeven periode.

Log Reader gebruiken om de opnieuw-logboeken te openen

De volgende stappen zijn alleen relevant wanneer u Log Reader gebruikt om de opnieuw-logboeken te openen.

Directory's maken voor online en gearchiveerde logboeken

Voordat u Log Reader kunt gebruiken, moet u directory's maken voor de online en gearchiveerde logboeken.

Voer de volgende opdrachten uit om de directory's te maken:

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.create_archivelog_dir;

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.create_onlinelog_dir;

Als u de directory's wilt verwijderen (als er geen lopende Tussenopslag-taken zijn), voert u de volgende opdrachten uit:

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.drop_archivelog_dir;

exec rdsadmin.rdsadmin_master_util.drop_onlinelog_dir;

Beperkingen en overwegingen

De volgende Oracle-functies worden niet ondersteund bij het gebruik van Log Reader met Amazon RDS for Oracle:

• ASM
  • TDE