Relatie verwijderen

Een of meerdere Direct Query-relaties kunnen uit het gegevensmodel worden verwijderd in de section directquery-sectie van een load-script door middel van een DROP RELATIONSHIP-opdracht.

DROP RELATIONSHIP is nuttig als er een eerder IMPORT LIVE <datamodelobject> in uw load-script staat dat een Gegevensmodelbeheer-gedefinieerde relatie bevat die u wilt verwijderen.

Syntaxis:

DROP RELATIONSHIP BETWEEN tablename {, tablename2 ...}

InformatieVoor TableName kunt u naamreferenties met aanhalingstekens gebruiken. Bijvoorbeeld: ( IDENTIFIER | LITERAL_STRING | LITERAL_FIELD | LITERAL_NUMBER)).

Voorbeeld:

DROP RELATIONSHIP BETWEEN Table1, Table2