Gebruik bewaken met gedetailleerde verbruiksrapporten

Met de app Rapportage gegevenscapaciteit kunt u het capaciteitsverbruik voor uw licentie bewaken op geconsolideerd en gedetailleerd niveau. Met de gedetailleerde verbruiksrapporten krijgt u inzicht in hoe het gebruik van uw organisatie is afgestemd op uw abonnementsrecht. U kunt bijvoorbeeld precies zien welke herladingen, automatiseringen of rapporten hebben bijgedragen aan het verbruik.

Informatie

De app Rapportage gegevenscapaciteit is beschikbaar met Qlik Cloud-abonnement op basis van capaciteit.

App-inhoud

Op het werkblad Overzicht in de app Rapportage gegevenscapaciteit vindt u al uw rechten en verbruik. Gebruik dit werkblad om de huidige capaciteit en het historische maandelijkse verbruik voor de afgelopen 12 maanden te bekijken voor alle Qlik Cloud-waardemeters.

De app biedt ook werkbladen met gedetailleerde gebruiksmeeteenheden, die de huidige maand en de twee voorgaande maanden omvatten voor de volgende waardemeters:

• Gegevens voor analyse: Deze meeteenheid is de som van alle gegevens in Qlik Cloud, waarbij gegevens geladen in of gemaakt in Qlik Cloud worden berekend. Gegevens geladen of gemaakt in Qlik Cloud worden één keer geteld en kunnen meerdere keren worden geanalyseerd. Gegevens voor analyse wordt maandelijks gemeten, met piekgebruik vergeleken met gekochte capaciteit. Ga voor meer informatie naar Gegevens voor analyse.

• Gegevens verplaatst: Deze meeteenheid is de som van alle gegevens die naar een cloudbestemming zijn verplaatst, met een onbeperkt aantal bronnen en doelen. Gegevens verplaatst naar Qlik Cloud zijn uitgesloten van de berekening. De brontypen van waaruit gegevens kunnen worden verplaatst, zijn afhankelijk van uw abonnement, terwijl gegevens naar elk doeltype kunnen worden verplaatst. De hoeveelheid verplaatste gegevens wordt gemeten vanaf het begin van de maand. Ga voor meer informatie naar Gegevens verplaatst.

• Transformaties van derden: Deze meeteenheid is van toepassing op alle gegevenssets die zijn geregistreerd en worden gebruikt in transformaties maar die niet worden geleverd door Qlik Cloud Gegevensintegratie. Transformaties van derden worden gemeten vanaf het begin van de maand.

• Automatiseringen uitgevoerd: Deze meeteenheid is de som van alle automatiseringen die zijn uitgevoerd met behulp van Toepassingsautomatisering. Automatiseringen uitgevoerd worden gemeten vanaf het begin van de maand.

• Rapporten: Deze meeteenheid is van toepassing op het aantal rapporten gedistribueerd via Qlik Rapportageservice naar andere Qlik Cloud Analyse-gebruikers in uw systeem. Rapporten worden gemeten vanaf het begin van de maand.

Gedetailleerde verbruiksrapporten distribueren

Als tenantbeheerder met de rol Private Analytics Content Creator kunt u de app met gedetailleerde verbruiksrapporten distribueren vanaf de Beheerconsole. De app wordt opgeslagen in uw persoonlijke ruimte. Van daaruit kunt u deze publiceren naar een beheerde ruimte naar keuze.

De gedetailleerde app wordt één keer per dag 's ochtends (Midden-Europese tijd) gegenereerd. Dit betekent dat een tenant overschakelt naar een licentie op basis van capaciteit en er geen direct gegevensbestand beschikbaar is voor de huidige dag. U moet wachten totdat de gegevens zijn gegenereerd.

Distribueer de app opnieuw om de recentste gegevens op te halen. Apps opgeslagen op uw tenant bestaan als afzonderlijke exemplaren en worden niet vervangen door nieuwere exemplaren.

Doe het volgende:

1. Ga in de Beheerconsole naar Instellingen.
  2. Klik onder Gedetailleerde verbruiksrapporten op Distribueren.

De instelling Verbruiksrapporten distribueren in de Management Console

De app is nu beschikbaar in uw persoonlijke ruimte.