Nytt appnavigeringsfält

Huvudadministratörerna kan välja att aktivera en ny plattformsnavigering för deras klientorganisation. Detta omfattar ändringar i appnavigeringsfältet.

Navigera snabbt och använd verktygen du behöver i det nya appnavigeringsfältet. Vilka alternativ som är tillgängliga beror på:

• Dina behörigheter

• Om du utvecklar en app eller använder en app

• Vyn du är i, till exempel i ett ark eller en berättelse

Navigeringsfältet

I navigeringsfältet kan du:

• Klicka på Startmeny för Qlik Sense SaaS. för att navigera mellan aktivitetscentra. Mer information finns i Ny navigeringsplattform.

• Navigera mellan områdena i appen med appnavigeringsmenyn.

Appnavigeringsmenyn ersätter flikarna Analysera, Berätta och Förbered i det tidigare navigeringsfältet.

Appnavigeringsmenyn

• Klicka på om du vill öppna appöversikten.

• Klicka på och utfärda åtgärder utifrån vilken vy du är i.

Följande är tillgängligt i alla avsnitt i appar:

• Visa detaljer/Dölj detaljer

• Touch-skärmläge

• Inställningar

I Översikt, Rapporter, Datahanteraren och Datamodellvyn är följande tillgängligt:

• Datakatalog

• Filer och andra källor

I Ark är följande tillgängligt:

• Gör ark offentligt/Gör ark privat

• Prenumerera på ark

• Skapa en länk till det här arket

• Hämta arket som PDF

• Skapa kopia av ark

• Ta bort ark

• Bädda in ark

I Storytelling är följande tillgängligt:

• Gör berättelsen offentlig

• Hämta berättelsen som PDF

• Skapa kopia av berättelse

• Ta bort berättelse

• Klicka på för att öppna resurscentret.

Resurscenter

• Klicka på för att visa meddelanden.

Meddelanden

• Klicka på profilikonen om du vill öppna profilmenyn och utföra andra uppgifter. Du kan till exempel hantera aviseringar, prenumerationer, API-nycklar, utrymmen och meddelanden.

Profilmeny