Ny navigeringsplattform

Huvudadministratörerna kan välja att aktivera en ny navigering för deras klientorganisation. I den nya navigeringen införs ett uppdaterad navigeringsfält, ändras Insight Advisor Chat till ett överlägg och ersätter plattformshubbarna med aktivitetscentra.

Navigeringsfältet

På det reviderade navigeringsfältet finns många av elementen från det tidigare fältet kvar, men vissa menyer och element har ändrats.

Navigeringsfältet

Det nya navigeringsfältet innehåller följande alternativ:

• Navigeringsmenyn ()

• Sök

• Fråga Insikter

• Resurscenter ()

• Meddelanden ()

• Profilmeny

Tidigare fanns Lägg till ny i navigeringsfältet. Att lägga till innehåll är nu tillgängligt från sidan Skapa i aktivitetscentret för Analytics. Mer information finns i Skapa.

Navigeringsmenyn

I den nya navigeringsmenyn () kan användaren navigera till de aktivitetscentra som är tillgängliga för användaren. Vilka aktivitetscentra som är tillgängliga för användaren beror på vilka roller denne har i klientorganisationen och vilka behörigheter i utrymmen.

Navigeringsmenyn

Tidigare fanns även användbara länkar till annat Qlik-innehåll i den här menyn. De finns nu i profilmenyn under Användbara länkar.

Sök

Du kan söka i hubben för att hitta appar och annat innehåll. Du kan filtrera dina resultat efter typ.

Du kan visa information för sökresultat genom att välja en post. Klicka på Mer på ett sökresultat för fler alternativ.

Insight Advisor Chat (endast Insikter och Analys).

Du kan nu interagera med Insight Advisor Chat samtidigt som du navigerar analysinnehåll. Klicka på Fråga Insight Advisor i navigeringsfältet för att öppna Insight Advisor Chat.

Chattfönstret öppnas nu som ett överlägg, så att du kan fortsätta din innehållsnavigering samtidigt som du upprätthåller konversationen med Insight Advisor Chat.

Klicka på fäst för att fästa Insight Advisor Chat-chattfönstret. När du fäster fönstret ändras storleken för hela sidan så att din navigering optimeras. Ta bort fästningen genom att klicka på ta bort fästning.

Insight Advisor Chat-fönstret fäst som ett sidofält vid navigering av innehåll

Insight Advisor Chat-fönstret fäst som ett sidofält vid navigering av innehåll

Mer information finns i Utforska appar med analys av konversationer.

Resurscenter

Resurscentret ger åtkomst till tillgängliga resurser:

• Vad är nytt

• Introduktion och utbildning

• Hjälp

• Administratörsmeddelanden

• Community och evenemang

• Idéer

Meddelanden

Klicka på för att visa meddelanden. För att läsa mer om meddelanden, se:

Profilmeny

Profilmenyn innehåller alternativ för att hantera dina profilinställningar, visa användbara länkar och logga ut.

Profilmeny

Med Profilinställningar öppnas dina profilinställningar, alternativ för hantering och verktyg.

Profilinställningar

Profilinställningarna, alternativen för hantering och verktyg är samma som de var i Inställningar och hantering, med en ny inställning: Startplats. Med Startplats kan du välja vilket aktivitetscenter du vill starta i när du loggar in på din Qlik Cloud-klientorganisation.

Användbara länkar innehåller ett urval användbara länkar som tidigare fanns i startmenyn. Dessa inkluderar:

Mer information finns i Profilinställningar.

Aktivitetscentra

Aktivitetscentra ger en logisk gruppering av innehåll för Qlik Cloud baserat på användaraktiviteter. De ersätter den tidigare plattformshubben i Qlik Cloud. Varje aktivitetscenter har sin egen startsida och sina egna avsnitt, med visst överlapp för delade aktiviteter.

Du kommer bara att se de aktivitetscentra som din användarroll och dina utrymmesrättigheter ger dig åtkomst till. Om du till exempel har en Analyzer-rättighet kommer du bara att se aktivitetscentret för Insikter i Qlik Cloud. Om du har lagts till i ett delat utrymme och har fått rättighet att skapa innehåll i det utrymmet kommer du även att se aktivitetscentret för Analys.

Det finns fyra aktivitetscentra i Qlik Cloud:

• Insikter

• Analytics

• Dataintegrering

• Administration

Insikter

I aktivitetscentret för Insikter får du alternativ för att använda appar och annat analysinnehåll. Tidigare ingick detta i Qlik Cloud-analys-hubben. Insikter erbjuder en fokuserad och skräddarsydd upplevelse för analytiker som utforskar analysinnehåll. Insikter erbjuder inga alternativ för att skapa innehåll.

Aktivitetscentret Insikter

Insikter innehåller följande avsnitt:

• Startsida

Startsida

• Favoriter

Favoriter

• Samlingar

Samlingar

• Browse

Med Browse kommer du åt det innehåll som användaren har tillgång till. I Qlik Cloud-analys-hubben kallades Browse för Catalog. I aktivitetscentret Analytics kallas Browse fortfarande för Catalog.

Katalog

Analyser

I aktivitetscentret Analytics får du tillgång till alternativ för att skapa och dela analysinnehåll med andra användare. Tidigare ingick detta i Qlik Cloud-analys-hubben. I Analytics finns sidan Skapa som innehåller alla alternativ som tidigare fanns under Lägg till ny i det gamla navigeringsfältet.

Aktivitetscentret Analytics

Analytics innehåller följande avsnitt:

Qlik Talend Dataintegrering

I aktivitetscentret Qlik Talend Dataintegrering activity center finns alternativ för att leverera färdiga data till Qlik Cloud eller till molndatalager. Tidigare var detta Dataintegrering-hubben.

Presentation av Qlik Cloud Data Integration

Aktivitetscentret Talend Dataintegrering

Qlik Talende Dataintegrering innehåller följande avsnitt:

Administration

Aktivitetscentret Administration innehåller hanteringsalternativ för klientorganisationen. Funktionerna och och avsnitten i denna aktivitet, tidigare benämnd Hanteringskonsol, är desamma som den tidigare Hanteringskonsol-konsolupplevelsen.

Driftsätt och administrera Qlik Cloud

Aktivitetscentret för administration

Skapa

Sidan Skapa ersätter Lägg till ny i det gamla navigeringsfältet. Skapa tillhandahåller alla alternativ för att skapa analysinnehåll i Qlik Cloud. Klicka på ett kort för att skapa eller ladda upp den innehållstypen. Klicka på Mer information för att läsa en beskrivning av innehållet, med länkar till hjälpwebbplatsen.

Sidan Skapa

När du följer procedurerna för att skapa innehåll i Qlik Cloud-hjälpen använder du sidan Skapa istället för att klicka på Lägg till ny.

Senaste

I Senaste visas det innehåll som du senast tittade på över olika aktiviteter.

Senaste, som visar de senast använda apparna och skripten