Filterprocessor

Filtrerar kolumner baserat på ett eller flera villkor, delar upp dem och vidarebefordrar separerade data till nästa steg i flödet.

Filterprocessorn använder olika operatörer för att filtrera på värdena i dina kolumner i ett transformationsflöde

Filteregenskaper

Egenskaper som ska filtreras i värdena för dina kolumner.

Konfiguration
Egenskap Konfiguration

Filter

• Input: välj vilken kolumn som ett filter ska tillämpas på.
  • Välj en funktion att tillämpa (valfritt): välj vid behov den operation du vill tillämpa när du filtrerar den valda kolumnen.
    • None: tillämpar inga funktioner vid filtrering.

• To absolute value: beräknar det absoluta värdet för alla numeriska värden i kolumnen.

• To lower: konverterar all text i kolumnen till gemener.

• To upper case: konverterar all text i kolumnen till versaler.

• First character to lower case: sätter den första bokstaven i alla ord i kolumnen i gemener.

• First character to upper case: sätter den första bokstaven i alla ord i kolumnen i versaler.

• Length: extraherar antalet siffror från ett värde i kolumn.

• Count: räknar antalet värden i kolumnen.

• Operator: välj den operatör som kommer att användas för att filtrera den valda kolumnen.
  • Value: skriv in värdet för den valda kolumnen.

Välj rader som matchar

Om du har definierat flera filter väljer du vilken typ av matchning som ska tillämpas på raderna som ska filtreras: Alla, Any eller None.

Exempel: du har definierat följande två filterkriterier: age > 18 och name Contains Tom:

• Om du väljer All kommer alla 18-åringar som heter Tom eller vars namn innehåller Tom (till exempel Tommy) att returneras.
  • Om du väljer Any kommer alla 18-åringar och alla personer som heter Tom eller vars namn innehåller Tom att returneras.
  • Om du väljer None kommer alla som är yngre än 18 år som inte heter Tom eller vars namn innehåller Tom att returneras.

För att byta namn på processorn klickar du på RedigeraRedigera-ikonen som visas när du hovrar över standardnamnet på processorn.

För att redigera beskrivningen klickar du på RedigeraRedigera-ikonen som visas när du hovrar över Beskrivning.