Math- (matematik-) processor

Utför kalkylerings- och beräkningsåtgärder på kolumner som innehåller tal.

Med Matematikprocessorn kan du beräkna och kalkylera värden från och mellan kolumner i omvandlingsflödet.

Egenskaper för Math

Egenskaper som ska konfigureras för beräkning eller kalkylering av värden från kolumner.

Konfiguration
Egenskap Konfiguration

Funktionsnamn

• Add, subtract, multiply och divide: utför en operation/beräkning på kolumnen med en annan kolumn eller med ett fast värde: addera/summa (+), multiplicera (x), subtrahera (-) eller dividera (/).

• Bas 10 Logarithm: beräknar bas 10-logaritmen från kolumnen.

• Calculate absolute value: beräknar det absoluta värdet för alla numeriska värden i kolumnen.

• Cosine: beräknar trigonometrisk cosinus från kolumnen.

• Exponential: beräknar exponentialen av kolumnsiffrorna.

• Max: jämför med en annan kolumn eller en konstant och returnerar det största värdet.

• Min: jämför med en annan kolumn eller en konstant och returnerar det minsta värdet.
  • Modulo: beräknar resten för en division.

• Natural logarithm: beräknar den naturliga logaritmen från en kolumn.

• Negate: negerar kolumntalen.

• Power: multiplicerar med potensen av en annan kolumn eller en konstant.

• Sine: beräknar trigonometrisk sinus från kolumntalen.
  • Square root: beräknar kvadratroten av kolumntalen.

• Tangent: beräknar trigonometrisk tangens från kolumntalen.

Kolumner som ska bearbetas

Välj den kolumn eller de kolumner som du vill tillämpa en funktion i listan på.

Anteckning om information

Om du vill tillämpa samma funktion på flera kolumner på en gång klickar du på Öppna dialog-ikon för att öppna en trädvy där du kan markera flera kolumner.

Skapa ny kolumn

Aktivera det här alternativet för att skapa en ny kolumn när du har tillämpat funktionen. Om du inte aktiverar det här alternativet kommer den befintliga kolumnen att behållas och modifieras.

För att byta namn på processorn klickar du på RedigeraRedigera-ikonen som visas när du hovrar över standardnamnet på processorn.

För att redigera beskrivningen klickar du på RedigeraRedigera-ikonen som visas när du hovrar över Beskrivning.