Filter-processor

Filtert kolommen op basis van één of meerdere voorwaarden, splitst ze en geeft de gescheiden gegevens door aan de volgende stap van de stroom.

De Filter-processor gebruikt verschillende operatoren om te filteren op de waarden van uw kolommen in een transformatiestroom.

Eigenschappen van filter

Eigenschappen om te filteren op de waarden in uw kolommen.

Configuratie
Eigenschap Configuratie

Filters

• Invoer: selecteer de kolom waarop een filter moet worden toegepast.
  • Optioneel een functie selecteren om toe te passen: indien nodig kunt u de bewerking selecteren die u wilt toepassen tijdens het filteren van de geselecteerde kolom:
    • Geen: past geen functies toe tijdens het filteren.

• In absolute waarde: berekent de absolute waarde voor alle numerieke waarden in de kolom.

• In kleine letters: converteert alle tekst in de kolom naar kleine letters.

• In hoofdletters: converteert alle tekst in de kolom naar hoofdletters.

• Eerste teken in kleine letters: de eerste letter van elk woord in de kolom krijgt een kleine letter.

• Eerste teken in hoofdletters: de eerste letter van elk woord in de kolom krijgt een hoofdletter.

• Lengte: het aantal cijfers ophalen van een waarde in de kolom.

• Aantal: telt het aantal waarden in de kolom.

• Operator: selecteer de operator die wordt gebruikt om de geselecteerde kolom te filteren.
  • Waarde: typ de waarde in van de geselecterde kolom.

Rijen selecteren die overeenkomen

In het geval dat u meerdere filters hebt gedefinieerd, selecteert u het afstemmingstype dat moet worden toegepast op de rijen die gefilterd worden: Alles, Iedereen of Geen.

Voorbeeld: uw hebt de volgende twee filtercriteria gedefinieerd: leeftijd >18 en naam bevat Tom:

• Als u Alles selecteert, worden alle 18-jarigen met de naam Tom of met een naam die Tom bevat (bijvoorbeeld Tommy) geretourneerd.
  • Als u Iedereen selecteert, worden alle 18-jarigen en alle mensen met de naam Tom of met een naam die Tom bevat geretourneerd.
  • Als u Geen selecteert, worden alle mensen die jonger zijn dan 18 jaar en niet Tom heten of geen naam met Tom bevatten geretourneerd.

Om de naam van de processor te wijzigen, klikt u op het pictogram Bewerken Bewerken dat wordt weergegeven als de muisaanwijzer op de standaardnaam van de processor is geplaatst.

Om de beschrijving te wijzigen, klikt u op het pictogram Bewerken Bewerken dat wordt weergegeven als de muisaanwijzer op Beschrijving is geplaatst.